Cardurile sociale pentru alimente, o nouă tranşă de bani

Cardurile sociale pentru alimente, o nouă tranşă de bani
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cardurile pentru alimente și mese calde au fost alimentate pe data de 18 februarie cu o nouă tranșă de 250 de lei, dintre cele șase  prevăzute în programul "Sprijin pentru România", prin care 2,4 milioane de români cu venituri reduse primesc ajutoare europene.

"Sprijinul pentru alimente și mese calde acordat românilor vulnerabili continuă și în 2023, odată cu majorarea cu 12,5% a pragului de venit până la care se acordă  acest drept. Au fost virate sumele pentru prima tranșă de anul acesta, a cincea din program. Pe lângă voucherele sociale pentru alimente, vom continua distribuirea pachetelor cu produse alimentare și în acest an, cu o nouă tranșă în luna aprilie. Avem în 2023 un amplu pachet de măsuri sociale, finanțat din fonduri europene - 1,8 miliarde de euro", a explicat Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Cei ce beneficiază în 2023 de vouchere sociale pentru alimente și mese calde sunt: pensionarii ale căror venituri sunt mai mici sau egale cu 1.700 de lei, copiii și adulții care se încadrează la o stare gravă de handicap cu venituri lunare mai mici sau egale cu 1.700 de lei, familiile cu cel puțin doi copii în întreținere ale căror venituri sunt mai mici sau egale cu 675 de lei, familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei, familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social; persoanele fără adăpost.

 

Citit 836 ori Ultima modificare Vineri, 24 Februarie 2023 09:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.