Ajutorul financiar „Euro200” se va acorda și anul acesta

Ajutorul financiar „Euro200” se va acorda și anul acesta
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Programul național "Euro200", care vine în sprijinul elevilor și studenților cu posibilități financiare reduse în vederea achiziţionării de calculatoare, va continua și în anul 2023.

Pentru a putea obține acest ajutor, venitul brut lunar pe membru de familie al solicitantului nu trebuie să depăşească 500 de lei. Plafonul a fost majorat la 500 de lei, de la 250 de lei în 2022. Condiţia este, totuși, destul de restrictivă, în condițiile în care familia trebuie să poată completa suma, pentru achiziționarea unui computer decent.

Pentru a beneficia de acest ajutor este nevoie de următoarele acte: copie a certificatului de naștere sau a actului de identitate; copie a actului de identitate al părintelui sau al ocrotitorului legal; copii ale certificatelor de naștere sau ale actului de identitate ale celorlalți membri ai familiei; adeverință de la instituțiile de învățământ din care să rezulte calitatea de elev sau student a celorlalți frați sau surori; acte în original ce dovedesc veniturile familiei; declarație pe propria răspundere a părintelui, tutorelui, reprezentantului legal sau ocrotitorului legal, dată personal de către persoanele cu vârsta mai mare de 18 ani; adeverință eliberată de către unitatea de învățământ din care să rezulte media generală sau calificativul din anul școlar anterior depunerii cererii; adeverință eliberată de către unitatea de învățământ din care să rezulte numărul de absențe nemotivate din anul școlar anterior depunerii cererii; adeverință eliberată de către instituția de învățământ din care să rezulte că studentul a promovat minimum 45 de credite în anul universitar anterior depunerii cererii.

Pentru Galaţi, cererile se pot depune la Inspectoratul Școlar Județean, potrivit informaţiilor de pe site-ul instituţiei.

Citit 821 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Februarie 2023 15:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.