Un parc nemodernizat, dar şi plin de gunoaie

Un parc nemodernizat, dar şi plin de gunoaie
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Că tot a venit primăvara şi ieşim din ce în ce mai mult din case, o plimbare prin parc pare o idee bună.

Din păcate, unele parcuri sunt în curs de reabilitare, cum este cazul Parcului CFR, iar altele, ocolite de modernizare şi încă frecventate, nu sunt curăţate de astă-toamnă, topirea zăpezii lăsând în urmă o mulţime de gunoaie, la care, din păcate, gălăţenii contribuie zi de zi. Mai mult, mai şi distrug băncile şi coşurile de gunoi existente.

Parcul de la Ultimul Leu sau, după cum îi spun şi acum gălăţenii, Parcul lui Durbacă a ieşit din iarnă într-o stare groaznică. Găurile din alei se pot vedea cu ochiul liber, nu doar simţi sub tălpi, pavajul e spart şi incomplet, scările sunt descentrate, semn că se tasează terenul de sub ele. Sculpturile din metal sunt ruginite şi acoperite cu graffiti, la fel şi băncile.

Totul este vechi şi deteriorat, dar cu toate acestea parcul este mai mereu plin, în funcţie de oră venind aici ba copii şi bunici, la locul de joacă, ba adolescenţi care se strâng în grupuri şi lasă, unii, munţi de gunoaie în urma lor, ba familii ieşite cu câinii la plimbare.

Deşi sunt în Galaţi şi parcuri reabilitate, cum ar fi Parcul "Mihai Eminescu" sau Orăşelul copiilor din Țiglina 1, parcul de la Ultimul Leu, care în mod oficial se numeşte Parcul "Corneliu Coposu", este într-o stare deplorabilă. Şi, dacă pentru modernizare încă nu sunt bani, de făcut curăţenie totuşi s-ar putea.

 

Citit 2029 ori Ultima modificare Duminică, 05 Martie 2023 07:51

1 comentariu

  • postat de Localnic
    Duminică, 05 Martie 2023 08:57
    95.76.37.***
    Si-au batut joc de Parcul CFR.
    Au taiat fara mila fara niciun fel de noima peste 80% din arbori.
    Precis in locul lor vor fi betoane, exact ca la Spicu.
    Primarul trebuie sa raspunda pentru crima care s-a facut in Parcul CFR.
    Nu se poate asa ceva. Era un parc cu multi arbori.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.