De unde își pot cumpăra cafea elevii și studenții gălățeni

De unde își pot cumpăra cafea elevii și studenții gălățeni
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Pentru majoritatea elevilor și studenților, cafeaua a devenit un aspect important al rutinei zilnice, o sursă de energie care îi ajută pe aceștia să înceapă dimineața într-un mod plăcut.

Fie că vorbim de o cafea cu lapte, un cappuccino sau o ciocolată caldă, în drumul lor spre liceu sau facultate, tinerii se opresc la micile cafenele pentru a-și cumpăra astfel de băuturi pe bază de cafea.  

Succesul localurilor rezidă din faptul că acestea sunt amplasate în proximitatea unităților de învățământ. În plus, sunt frecvent vizitate de tineri tocmai pentru că oferă o gamă variată de băuturi, iar prețurile sunt accesibile elevilor și studenților.  

La Fresh, aceștia pot găsi diferite tipuri de espresso, cappuccino, freddo, dar și latte sau ciocolată caldă. Prețurile pornesc de la 4 lei pentru un espresso clasic, iar băuturile precum cappuccino dublu sau specialitățile de frappe nu depășesc 10 lei.  

Give me 5 oferă, de asemenea, produse destinate pentru buzunarul tinerilor. Aici un espresso costă 5 lei. În plus, pentru cea mai scumpă băutură, flat white, clienţii plătesc doar 8 lei. În cazul câtorva produse există opțiunea de pahar grande, alegere pentru care vor plăti 4 lei în plus. 

La What’s Up Coffee, prețul băuturilor ce conțin cafea este cuprins între 4 și 11 lei. De aici tinerii își pot cumpăra, printre altele, espresso, americano, mocha, cafea în 4 culori sau iced latte machiatto. 

5 to go este și el frecventat de adolescenți. Aici un cappuccino costă 6 lei, iar un latte, 7 lei. Pentru Retrogrand la 650 ml, aceștia vor scoate din buzunar 15 lei. Cafeneaua oferă o varietate de băuturi, ce se vând atât în calitate standard, cât și la pahar mare. Astfel, prețurile sunt cuprinse între 5 lei (Greek frappe 330 ml) și 15 lei (Unicorn latte 650 ml). 

Pentru cei grăbiți sau care sunt în întârziere, lanțul de magazine de tip patiserie Fornetti oferă băuturi pe bază de cafea care costă 3 sau 4 lei. În plus, studenții cu un buget limitat își pot cumpăra cafea și de la automatele specifice, amplasate pe holurile facultăților din cadrul Universității ”Dunărea de Jos”. Aici specialitățile de cafea costă 1,50 lei sau 2 lei.

Citit 3532 ori Ultima modificare Luni, 13 Martie 2023 14:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.