Petiţie pentru o pistă de biciclete între Galați și Brăila

Petiţie pentru o pistă de biciclete între Galați și Brăila
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Bicicliștii din Galați și Brăila își doresc o pistă care să lege cele două orașe, așa că au inițiat acest proces printr-o petiție online. Inițiatorul petiției este Mădălin Teodorescu, care a reușit să atragă deja aproape 3.000 de semnături. Teodorescu s-a gândit că sunt mulți bicicliști în cele două orașe care își doresc să pedaleze pe distanțe mai lungi și a pus problema în felul următor: "Având în vedere că orașele Brăila și Galați se află la o distanță de numai 13 km, iar comunitatea de bicicliști a ambelor orașe este destul de mare, ar fi de mare utilitate o pistă de biciclete pe malul Dunării. Totodată, cei ce se vor plimba pe această pistă vor putea admira biodiversitatea locului, frumusețea fluviului și podul peste Dunăre. Această pistă va fi una dintre cele mai spectaculoase din regiune, putând fi unul dintre obiectivele turistice ale zonei". Acum patru zile, petiția avea doar 500 de semnături, dar a început să atragă din ce în ce mai mulți oameni. Ideea construirii acestei piste de biciclete între cele două orașe este susținută şi de asociațiile de bicicliști, care susţin că traficul de pe șoseaua-dig prezintă un risc ridicat de accidente.

Citit 1713 ori Ultima modificare Duminică, 26 Martie 2023 12:19

8 comentarii

 • postat de obiectivbr_ro
  Luni, 27 Martie 2023 12:39
  5.13.128.***
  ”E o inițiativă foarte bună! Suntem și noi interesați, dar nu o pistă de biciclete doar între Brăila și Galați. Noi ne dorim o pistă de bicicletă care să meargă mult mai departe pentru că avem un ADI format și sunt interesați și colegii de la Călărași de pistă pentru biciclete. Adică am vrea să facem un traseu mult mai mare. Dar am început demersurile împreună cu Apele Române, care sunt în administrarea digului, astfel încât să facem această pistă de biciclete, dar nu neapărat unde e și tranzit mare de mașini. Și vrem și o zonă de promenadă unde copiii sau cei care se plimbă cu bicicleta să vadă adevărata frumusețe a naturii, fără a fi deranjați de zgomotul mașinilor”, ne-a declarat președintele CJ Brăila.
  0
  0
  Raportează
 • postat de winn
  Sâmbătă, 25 Martie 2023 08:51
  5.13.128.***
  @tobi: podul peste Dunăre are două "trotuare" de 2,80 m lățime pe margine, pe ambele sensuri, în afara părții carosabile, ce pot fi folosite pentru pietoni, biciclete și de cei care fac întreținerea.
  S-a spus acum ceva timp că accesul pietonilor și biciliștilor ar putea fi interzis în perioadele cu vreme rea și vânt.
  2
  0
  Raportează
 • postat de Tobi
  Sâmbătă, 25 Martie 2023 07:11
  84.232.178.***
  Este necesară o pistă de biciclete pe lângă digul Galati-Braila ... era bine de făcut de când s-a reparat ultima data soseaua de 13 km, dar ...

  Am o întrebare pe acest subiect : podul peste Dunăre, are și pistă de pietoni și biciclete pe ambele sensuri (cum se regăsesc în toată lumea) sau vor circula doar masini ?
  Nu s-a prezentat până acum în presă o poza sau un desen cu modul cum va arată podul "pe suprafața de rulare" (un profil transversal).

  Cred că de-acum e cazul să știe populația cum se va putea circula pe acest pod .
  1
  2
  Raportează
 • postat de basarab paltanea
  Sâmbătă, 25 Martie 2023 06:44
  86.124.200.***
  cind nu avem ce face facem o petitie! si sa facem si un pod peste siret ptr biciclisti! as dori o propunere tehnica, cit de succinta, din partea petitionarului!
  10
  1
  Raportează
 • postat de Traian
  Vineri, 24 Martie 2023 20:46
  5.14.131.***
  Nu s-a construit pana acum nici o pista de biciclete la Galati. S-a manjit cu vopsea o dunga si a rezultat ”pista".
  4
  5
  Raportează
 • postat de Un pieton
  Vineri, 24 Martie 2023 15:59
  84.117.46.***
  Ar fi bine daca s-ar face piste de biciclete si prin oras, de exemplu prin Centru, unde ne-am saturat de biciclisti si trotinisti care merg pe trotuar si din calea carora trebuie sa te feresti pentru ca nu se stie niciodata... Daca nu e loc pe trotuare pentru astfel de piste, atunci ele ar putea fi foarte bine facute si pe strada asa cum se gasesc in alte orase ale tarii, de exemplu in Constanta. Alta problema - pe trecerea de pietoni nu se traverseaza calare pe bicicleta sau pe trotineta! De fapt si mai bine ar fi daca aceste trotinete ar disparea de tot, dar nu cred ca e posibil pentru ca si ele sunt afacerea cuiva!
  11
  4
  Raportează
 • postat de VL
  Vineri, 24 Martie 2023 10:48
  192.168.10.***
  Ady, există link acum
  2
  7
  Raportează
 • postat de Ady
  Vineri, 24 Martie 2023 08:26
  92.86.16.***
  Ar fi frumos daca s-ar pune si un link unde putem semna aceasta petitie.
  2
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.