Când se va vira pe cardurile sociale cea de-a doua tranșă de bani

Când se va vira pe cardurile sociale cea de-a doua tranșă de bani
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Șase noi tranșe de bani, în valoare de 250 de lei fiecare, trebuie virate pe cardurile sociale în acest an. Banii pentru cea de-a doua tranșă vor intra în luna aprilie, potrivit Ministerului Investițiilor și Fondurilor Europene.

Aceste tranșe de bani se acordă pe parcursul anului 2023 o dată la două luni. Deja, prima tranșă de bani a fost introdusă pe cardul beneficiarilor pe 20 februarie. Momentan, nu a fost anunțată data exactă la care va fi virată cea de-a doua tranșă. Tot ce se știe este că beneficiarii cardurilor vor primi banii în luna aprilie, înainte de Paşte.

Tot în aprilie ar urma să primească și elevii vulnerabili tichetele educaționale în valoare de 500 de lei, pentru achiziția de haine și rechizite. Elevii care vor beneficia de acești bani sunt cei din învățământul de stat preșcolar, cu condiția ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură, și cei din învățământul de stat primar și gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară.

Citit 1300 ori Ultima modificare Joi, 16 Martie 2023 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.