Peste 500 de ucraineni au tranzitat frontiera în 24 de ore

Peste 500 de ucraineni au tranzitat frontiera în 24 de ore
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Numărul de refugiați raportat de autoritățile gălățene pentru ultimele 24 de ore a crescut ușor, dar a scăzut și mai mult numărul ucrainenilor care s-au adresat autorităților cu cereri de eliberare a permiselor de protecție temporară.

Poliția de Frontieră Galați a transmis că cel mai mare flux, de 420 de refugiați, s-a înregistrat prin vama de la Galați, în timp ce pe la Oancea au intrat în țară 120 de ucraineni. Astfel, 540 este numărul total de refugiați ajunși în județul nostru în ultimele 24 de ore, cu 26 mai mulți decât în intervalul precedent.

Oamenii sosiți în ultimele 24 de ore nu au cerut azil, motiv pentru care nu au ajuns în Centrul pentru Refugiați, unde sunt disponibile 187 de locuri. Niciun refugiat ucrainean nu se află cazat în căminul structurii care se ocupă cu procesarea solicitărilor de azil la Galați. Majoritatea și-au continuat drumul, puțini optând să rămână în Galați, chiar și pentru un timp. În privința refugiaților care au ales spațiile de cazare puse la dispoziție de autorități, vineri, 17 martie, la blocul M11 erau 97 de ucraineni. La internatele și sălile de sport erau ocupate 18 locuri din 103, iar la pensiuni și ONG-uri erau ocupate 77 de locuri din 327. Tabăra mobilă de pe Stadionul "Dunărea", cu 201 locuri, era în continuare goală.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale IGI Galați au eliberat cinci permise de protecție temporară pentru cetățenii ucraineni, cu două mai puține decât în intervalul anterior.

Citit 654 ori Ultima modificare Luni, 20 Martie 2023 09:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.