Ucrainenii au revenit în forță cu cereri pentru documente

Ucrainenii au revenit în forță cu cereri pentru documente
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Numărul de refugiați raportat de autoritățile gălățene pentru ultimele 24 de ore a scăzut și mai mult, sub 500, față de ziua de marți, 28 martie.

Au explodat în schimb cererile de permise de protecție, marți fiind eliberate de șase ori mai multe acte decât în ziua anterioară.

Poliția de Frontieră Galați a transmis că cel mai mare flux, de 363 de refugiați, s-a înregistrat prin vama de la Galați, în timp ce pe la Oancea au intrat în țară 125 de ucraineni. Astfel, 488 este numărul total de refugiați ajunși în județul nostru în ultimele 24 de ore, cu 31 mai puțini decât în intervalul precedent.

Miercuri, 29 martie, în Centrul pentru Refugiați nu mai era cazat niciun refugiat și erau disponibile 176 de locuri. Majoritatea ucrainenilor nou-veniți și-au continuat drumul, puțini optând să rămână în Galați, chiar și pentru un timp. În privința refugiaților care au ales spațiile de cazare puse la dispoziție de autorități, miercuri, 29 martie, la blocul M11 erau 94 de ucraineni. La internatele și sălile de sport erau ocupate 18 locuri din 103, iar la pensiuni și ONG-uri erau ocupate 75 de locuri din 327. Tabăra mobilă de pe Stadionul "Dunărea", cu 201 locuri, era în continuare goală.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale IGI Galați au eliberat 60 de permise de protecție temporară pentru cetățenii ucraineni, cu 50 mai multe decât în intervalul precedent.

 

Citit 684 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Martie 2023 16:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.