Statisticieni gălățeni, în protest la București

Statisticieni gălățeni, în protest la București
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Angajați ai Institutului Național de Statistică (INS) au protestat, joi dimineață, în fața sediilor instituției și Parlamentului, pentru stoparea discriminărilor salariale la care sunt supuși salariații din sediul central și din direcțiile teritoriale de statistică.

La acțiunea de protest au participat salariați din sediul central și din 17 direcții teritoriale. Printre ei s-au numărat și 11 salariați din cadrul Direcției Județene de Statistică Galați, conform Cristinei Iordache, liderul local de sindicat.

Revendicările sindicaliștilor nu sunt noi, sunt exact aceleași pe care le-au expus cu ocazia grevei japoneze de opt ore din 26 aprilie, acțiune care a avut loc și la Galați, și care până acum au rămas fără răspuns. Pe scurt, ei acuză că angajații INS sunt supuși unei situații salariale discriminatorii de o lungă perioadă de timp, fiind "tratați ca o categorie inferioară de funcționari publici". Sindicaliștii acuză nepăsarea totală a factorilor decidenți față de "numeroasele notificări, adrese și acțiuni de protest".

"Președintele INS lipsește de la discuția cu noi, deși ne-a confirmat participarea în această dimineață. Asta dovedește, încă o dată, zero respect pentru noi. Din conducere, sunt prezenți vicepreședintele Marian Chivu și secretarul general Romi Mihăescu", ne-a spus Cristina Iordache, reprezentant sindical al salariaților din Direcția Județeană de Statistică Galați.

Citit 966 ori Ultima modificare Luni, 15 Mai 2023 10:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.