Fundația „Inimă de Copil”, moment aniversar de Ziua Refugiaților

Fundația „Inimă de Copil”, moment aniversar de Ziua Refugiaților
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Reprezentanții Fundației "Inimă de Copil" serbează marţi, 20 iunie, Ziua Mondială a Refugiatului, prin activități dedicate refugiaților ucraineni. Activitățile omagiale vor avea loc, începând cu ora 14,00, pe Faleza Inferioară a Dunării, în zona Foișor.

La evenimentele de la Galați sunt așteptați peste 250 de participanți, care vor lua parte la un număr record de activități. După discursurile de bun-venit din partea autorităților locale și ale organizatorilor, atmosfera va fi colorată cu un flashmob în care participanții vor crea cu ajutorul baloanelor colorate steagurile României și Ucrainei, în acordurile de vioară ale celor două imnuri naționale. Programul include momente de muzică, dans, ateliere și expoziții de produse handmade realizate de refugiați, întreceri sportive, tombole, concursuri, zone pentru pictură sau locuri de joacă.

"Ziua Mondială a Refugiatului este o ocazie pentru noi de a le arăta celor plecați de acasă că sunt bineveniți la noi. Suntem solidari cu cauza tuturor celor care au fost nevoiți să își părăsească țara și, în același timp, ne reafirmăm datoria pe care o avem față de ei, să îi sprijinim. Din martie 2022 și până acum, Fundația «Inimă de Copil» a fost implicată în acțiuni de susținere a cauzei refugiaților, sprijinind, sub diverse forme, 7.200 de persoane de origine ucraineană, ceea ce ne face un actor extrem de important la granița de est a Uniunii Europene. Suntem recunoscători organizațiilor și donatorilor internaționali care au susținut în ultimul an proiectele noastre de suport pentru familiile de refugiați care au tranzitat sau care trăiesc acum în Galați și Brăila", a explicat Anna Burtea, președintele Fundației "Inimă de Copil".

Citit 1136 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Iunie 2023 07:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.