Toamnă cu lidonid

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Preşcolarii şi elevii nu vor mai înota prin noroaie *

Drumul dintre Şipote şi Pănăşeşti măsoară 1110 metri şi are de-o parte şi de alta a sa arături. Nu poţi să-i spui nici chiar drum de ţară din moment ce, când plouă, nu poţi trece pe el decât „făcând vălătuci”.

E o cale de acces ce n-a văzut niciodată piatra. Cei care frământă cel mai des noroiul de Şipote, reprezentativ pentru ceea ce înseamnă lupta cu viaţa dusă de oamenii din această parte a judeţului Galaţi, sunt preşcolarii şi elevii nevoiţi să ajungă în satul Adeşti, de unde iau „lumina”. 12 copii care ştiu totul despre înotatul prin noroaie până la grădiniţă, până la şcoală…

În proiectul de continuare a modernizării drumurilor interioare din satele comunei Bereşti-Meria, Şipote figurează, după cum ne-a declarat primarul Victor Dorobăţ, pe primul loc. Peste două săptămâni se va „ataca” lucrarea. Din drum inclasificabil, drum cu lidonid pe el. Finanţator, Consiliul Local.  Executant, S.C. Romsit S.R.L. Galaţi.

Pe total comună, circa 10 kilometri de uliţe prevăzute pentru a fi consolidate. Le aşteaptă, după cum cred că s-a înţeles, lidonidul. Treaba nu este simplă dacă ne gândim că banii vor fi adunaţi din „picături”. Victor Dorobăţ:

„Ce nu se va cheltui ici va intra, prin hotărâre de Consiliu Local, la drumuri. Nu avem altă soluţie”. În Balinteşti, Slivna şi Aldeşti, câte 1,5 kilometri, iar pentru Pleşa, cu 200 de metri mai mult. La Meria, un kilometru. Pe ansamblu, lucrările se vor realiza în baza unor contracte multianuale, până în 2012 inclusiv.

„Vreau, a concluzionat edilul-şef al comunei, să fie toate gata până la terminarea mandatului meu de primar”.

Citit 887 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.