La Puricani, o poştăriţă cu siluetă

La Puricani, o poştăriţă cu siluetă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Aţi fi în stare să parcurgeţi pe jos zi de zi, fie ploaie, vânt, ninsoare sau caniculă 15 kilometri?! Dar dacă ar trebui să mai purtaţi şi o geantă de vreo zece kilograme greutate? Aşa-i că nu v-ar mai trebui nici fitness, nici electrostimulare sau aerobic?

Ei bine, pentru Diana Arsene (FOTO) traseul de 15 km pe jos a devenit deja o obişnuinţă. Sau mai degrabă un antrenament pentru cele zece zile din lună în care misiunea de poştăriţă în Puricani – sat din comuna Bereşti-Meria - implică parcurgerea pe jos a 25 de kilometri cu o geantă la fel de grea.

La început, programul zilnic care înseamnă şi muncă de birou, dar şi ceasuri întregi de mers pe jos i s-a părut dificil, mai ales iarna. Dar acum s-a obişnuit. Deşi e fragilă sau cum ar spune sătenii, doar o mână de femeie, Diana Arsene nu se plânge, ba dimpotrivă, mărturiseşte că-i place profesia pe care şi-a ales-o.

E drept că a cam uitat ce înseamnă să porţi pantofi cu toc, dar s-a ales cu o condiţie fizică şi o siluetă de invidiat pentru abonatele curelor de slăbire. În fiecare zi, 17 localnici din sat o aşteaptă să le aducă ziarul preferat, „Viaţa liberă”.

„<>, aşa mi-au spus unii dintre ei. Mă înţeleg bine cu aproape toţi consătenii”, ne spune zâmbind poştăriţa.

Ea însăşi este cititoare a „Vieţii libere” şi nu uită să-i felicite pe cei dragi de ziua lor, la mica publicitate. Dacă ar fi să o ia de la capăt, tot poştăriţă ar alege să fie. Localnicilor din Puricani le doreşte sănătate.

Le mulţumeşte abonaţilor la ziare şi îi asigură pe toţi cei care o aşteaptă cu veşti, presă ori scrisori că va veni negreşit, în fiecare zi.

Citit 2069 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.