Ateliere de creație pentru copiii din Parohia Rediu (FOTO)

Ateliere de creație pentru copiii din Parohia Rediu (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În Parohia Rediu, din judeţul Galaţi, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, s-a desfăşurat, în perioada 7–12 august, programul eparhial de tabere pentru copii şi tineri ”Vacanța din pridvorul Bisericii”.

Tema după care au fost organizate activităţile din cadrul acestei tabere de vară a fost intitulată: ”Generații la Șezătoare - un proiect pentru bunici și copii”. În această tabără au fost prezenți peste 80 de copii din parohie, dar şi din diaspora (Irlanda, Italia, Spania şi Anglia), veniţi acasă împreună cu părinţii lor în concediul de vară.

”În cele şase zile de tabără au participat foarte mulţi tineri, copii și bunici, împreună cu membri din Consiliul și Comitetul parohial, voluntari din cadrul Asociației Culturale de Teatru pentru Copii și Tineret «Absolut» din Galaţi, precum şi cadre didactice din localitate şi din municipiul Galaţi”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Începând din prima zi, au fost deschise diferite ateliere de creație: mozaic, pictură, modelaj în lut, jocuri specifice teatrului, precum și cântece și dansuri tradiționale românești coordonate de către instructori coregrafi.

O altă activitate deosebit de importantă, desfășurată pe parcursul zilelor de tabără, a fost prepararea bucatelor tradiționale, gătite după rețete știute doar de bunicii satului. Astfel, domnișoarele participante au frământat pâinea în covată, au copt-o în cuptorul tradițional din lut şi au preparat diferite rețete de post, gătite la ceaun pe pirostrie. Pe tot parcursul activităților, mămicile au preparat limonadă, prăjituri de casă și nelipsitele gogoși, foarte apreciate de toți participanții. Copiii au învățat cântece și jocuri populare și împreună cu bunicii, pe finalul fiecărei zile, au încins hora nelipsită din viața satului. S-au organizat diverse întreceri sportive, partide de fotbal, badminton și tenis. În ultima seară, în jurul focului de tabără, au fost depănate povești de la bunici pentru nepoți.

Tabăra de creație s-a încheiat printr-o frumoasă excursie în staţiunea turistică Slănic Moldova, cu opriri la mănăstirile și muzeele din județele Galați și Bacău.

Duminică, 13 august, beneficiarii și voluntarii acestei tabere au fost premiați și au primit diplome în biserica parohială.

Citit 1032 ori Ultima modificare Marți, 15 August 2023 10:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.