Şcoală de Vară a Universităţii Vârstei a Treia

Şcoală de Vară a Universităţii Vârstei a Treia
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În cadrul unui curs festiv ce a avut loc la Aula Magna din Campusul Științei, s-a deschis cea de-a treia ediție a Școlii de Vară pentru seniorii înscrişi la cursurile Universităţii Vârstei a Treia (U3A) de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați.

Profesorul univ. dr. Florin Tudor ne-a declarat: "U3A este un proiect pe cât de oportun, pe atât de complex, menit să îmbunătățească starea de spirit a celor de vârsta a treia, prin implicarea lor în activități diverse. Anul acesta universitar a stat sub semnul culturii: au fost organizate peste 70 de activități pe diverse teme (Istoria artei, Cultură și civilizație, Românce cu care ne mândrim), au fost lansări de carte, expoziții, seri de muzică folk, festival de film, s-a înființat un club de lectură și s-au organizat lecții de dans. Trebuie să schimbăm mentalități: nu e niciodată prea târziu să înveți, iar pensionarea trebuie privită ca o oportunitate grozavă de a pune în practică ideile şi țelurile propuse".

Universitatea Vârstei a Treia și-a deschis porțile la Galaţi în octombrie 2016, după un model francez, adaptat spaţiului cultural şi academic din România. U3A se doreşte a fi o formă de învăţare pe tot parcursul vieţii, de incluziune socială, de dialog intergeneraţional și de valorificare a potenţialului uman. În prezent, în cadrul U3A se pot urma, printre altele, cursuri de drept, medicină, artă, cultură şi civilizaţie, istorie, filosofie şi teologie, nutriţie şi ştiinţa alimentaţiei.

Citit 1550 ori Ultima modificare Joi, 17 August 2023 11:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.