Omagiu, în biserică, pentru românii de peste granițe

Omagiu, în biserică, pentru românii de peste granițe
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Prima duminică de după Praznicul Adormirii Maicii Domnului s-a statornicit a fi celebrată drept "Duminica migranților români", astfel că, pe 20 august, în bisericile din Arhiepiscopia Dunării de Jos, a fost adus un omagiu conaționalilor noștri plecați cei mai mulți la muncă în străinătate, dar care, cu inima, au rămas alături de familie și de cei dragi aflați în țară.

Această sărbătoare a fost instituită de Patriarhia Română începând din anul 2009. Și cum în această perioadă majoritatea conaționalilor noștri se întorc în țară, mulți dintre ei au ținut să fie prezenți în biserici, alături de cei dragi. Tuturor acestora, după Liturghia de la Catedrala Arhiepiscopală din Galați, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a ținut să le aducă un cuvânt de mulțumire.

"Ierarhul locului a evidențiat efortul și sacrificiul pe care mulți români plecați la muncă în străinătate le fac pentru a păstra identitatea națională, credința strămoșească și comuniunea cu cei de același neam. De asemenea, chiriarhul Dunării de Jos a transmis celor prezenți mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, adresat cu acest prilej", se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

"În multe din parohiile din cuprinsul Eparhiei Dunării de Jos, slujitorii sfintelor altare şi credincioşii au avut bucuria şi mulţumirea sufletească de a se reîntâlni cu românii care trăiesc peste hotarele ţării, mai întâi la Sfânta Liturghie, apoi la agapa creştină şi la diverse activităţi organizate special pentru această zi şi orientate către comuniunea frăţească şi socializare", precizează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Date statistice ne arată că în prezent cel puţin 8 milioane de români trăiesc în afara graniţelor ţării, un aflux mare al migrării acestora fiind în anul 2007, când peste 415.000 de români au plecat din România, cei mai mulţi stabilindu-se în Italia, Spania şi Germania.

Citit 812 ori Ultima modificare Marți, 22 August 2023 12:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.