Șase şoferi băuţi sau drogaţi depistaţi pe drumurile din judeţ

Șase şoferi băuţi sau drogaţi depistaţi pe drumurile din judeţ
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Șase persoane din județul Galați au picat, sâmbătă și duminică, în plasa oamenilor legii, după ce au fost depistate băute în trafic. Mai mult, pentru două dintre acestea, aparatul Drugtest a arătat și consum de substanțe psihoactive.

Prima persoană depistată a fost un bărbat de 31 de ani, din Schela, care a fost oprit de polițiștii de la Rutieră în timp ce conducea o autoutilitară pe DJ 251, în afara localității Smârdan. La testarea alcoolscop, aparatul Drager a indicat valoarea de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt bărbat, de 38 de ani, domiciliat în municipiul Galați, a fost depistat de polițiștii din cadrul Biroului Rutier în timp ce conducea un autoturism pe strada Nicolae Bălcescu, în cursul nopții de 26 spre 27 august, în jurul orei 00:30, sub influența substanțelor psihoactive. La testarea cu aparatul Drugtest, a rezultat o valoare pozitivă la consumul de THC-5 (canabis).

Cea de-a treia persoană, un bărbat cu vârsta de 27 de ani, din municipiul Galați, a picat în plasa oamenilor legii din cadrul Postului de Poliție Independența, în timp ce conducea un autoturism pe strada Crinului din comună sub influența substanțelor psihoactive. La testare, aparatul Drugtest a indicat o valoare pozitivă la consumul de THC-5 (canabis). Pe bancheta din dreapta față se afla, în calitate de pasager, un alt tânăr din comună, asupra căruia au fost găsite, în urma controlului corporal, într-o borsetă, trei pliculețe ce conțineau o substanță vegetală și un pliculeț cu o substanță de culoare alb cristalin. De asemenea, în borsetă a fost găsit un grinder de tutun, care împreună cu plicurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Al patrulea bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost depistat de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați, pe 27 august, în jurul orei 18:55, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 252, pe raza localității Podoleni. La testarea alcoolscop, a rezultat valoarea de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, ceva mai târziu, în jurul orei 20:45, polițiștii Biroului Rutier Galați au depistat un alt bărbat, de 52 de ani, care conducea un autoturism pe DJ 251, pe raza localității Smârdan. La testarea alcoolscop, rezultatul a fost de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un alt bărbat, de 26 de ani, din satul Berești Meria, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 242A, a fost depistat de polițiștii din Berești. La momentul controlului, oamenii legii au constatat că valoarea indicată de aparatul Drager a fost de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"Toți cei şase conducători auto au fost conduși la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea prezenței în organism a substanțelor psihoactive, precum și a alcoolemiei, iar polițiștii au întocmit dosare penale pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe", ne-a declarat inspector șef principal Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Citit 3742 ori Ultima modificare Marți, 29 August 2023 11:27

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.