ITM începe controalele în stațiile GPL din Galaţi

ITM începe controalele în stațiile GPL din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Începând de luni, 28 august, până pe 8 septembrie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galați desfășoară, în cadrul unei campanii naționale coordonate de Inspecția Muncii, controale la comercianții agro și en-detail de gaz petrolier lichefiat (GPL).

Acțiunile de control ale inspectorilor de muncă gălățeni vizează verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă și pentru verificarea modului în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor, de către angajatorii care desfășoară activități în centrele de depozitare și comercializare a carburanților auto tip GPL. Sunt vizate activitățile de comerț cu ridicata al combustibililor lichizi și gazoși ai produselor derivate (cod CAEN 4671) și cele de comerț cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (cod CAEN 4730).

Conform unui comunicat remis de ITM Galați, printre obiectivele campaniei se numără identificarea angajatorilor care nu respectă prevederile legale care reglementează relațiile de muncă și luarea măsurilor care se impun pentru determinarea acestora să se conformeze dispozițiilor legale în materie, eliminarea neconformităților constatate, precum și creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la sănătatea și securitatea în muncă.

"Având în vedere evenimentele care au avut loc în ultima perioadă și care au avut consecințe grave asupra sănătății și securității lucrătorilor, precum și asupra altor persoane aflate în apropierea localităților în care au avut loc astfel de evenimente, considerăm necesară declanșarea unor acțiuni de control la angajatorii care desfășoară activitate în domeniile mai sus menționate", este motivarea dată campaniei de ITM Galați.

Așa cum "Viața liberă" a informat recent, inspectorii de muncă gălățeni au mai controlat stații peco din județ, dar pe toate tipurile de carburanți, nu numai pe GPL. Astfel, în trimestrele doi și trei ale anului, au fost controlate 11 stații de carburanți, fiind constatate 11 neconformități. S-au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, din care nouă avertismente și două amenzi în valoare de 7.500 de lei.

Așteptăm rezultatele acestei noi serii de controale ale inspectorilor de muncă.

Citit 1230 ori Ultima modificare Miercuri, 30 August 2023 12:11

5 comentarii

  • postat de Pagubitul
    Vineri, 01 Septembrie 2023 17:05
    95.76.17.***
    ITM sa mearga sa faca un control ADEVARAT nu de fatada la firma DOFA POWER SRL din Brasov cu punct de lucru in str. Traian ,336. Va constata multe abuzuri facute de patroni. Angajatii care erau in perioda ianuarie-mai 2023 sant plecati din cauza ca nu au fost platiti desi au muncit 12-18 ore pe zi.
    0
    0
  • postat de Nicusor
    Miercuri, 30 August 2023 16:14
    5.13.167.***
    @ Nicusor:
    Ca doar institutile bugetare fac diverse forme de greve pentru marirea salariilor, diverselor sporuri (de hemoroizi, de antena, de infertilitate de gen), tichete de vacanta si masa, abonament de transport, diverse reduceri la impozite, etc etc.
    0
    0
  • postat de Nicusor
    Miercuri, 30 August 2023 16:10
    5.13.167.***
    In primul rand trebuiesc verificarile ISCIR, masurile de PSI (un pericol PUBLIC/MORTAL) si verificate metrologic pompele de combustibil (indiferent de care) (evaziune fiscala). Apoi: contracte de munca (ca nu este pusa o virgula ci punct).
    0
    0
  • postat de Cerberul de serviciu
    Miercuri, 30 August 2023 10:12
    5.14.136.***
    Acțiune inițiată numai în urma unui tragic eveniment, iar ceea ce s-a întreprins până acum de către reprezentanții ITM, a fost ceva numai de ,,fațadă", altfel nu se explică de ce la 11 societăți sau constatat ...11 neconformități(pentru ,,impresia artistică" ITM-ul nu putea pleca cu ,,mâna goală").
    0
    0
  • postat de 4 Nepalezi necalificați transvazau gaz lichefiat GPL
    Miercuri, 30 August 2023 10:02
    109.166.133.***
    Asta pentru că la Crevedia erau angajați 4 nepalezi 'calificați' în transvazarea gazului lichefiat GPL din cisterne, plătiți cu 550euro/lună, unul din ei plătind 4400 euro pt. a munci, care nici nu știau lb. română,ce să mai citească dacă tastați ,,Elemente de dinamica gazelor. Instalații de GPL GNL
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.