Popasuri duhovnicești pentru 50 de copii din localitatea Matca

Popasuri duhovnicești pentru 50 de copii din localitatea Matca
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În cadrul programului eparhial pentru tineri ,,Vacanța din pridvorul Bisericii”, 50 de copii din parohiile din Matca au participat, pe 4 septembrie, la un pelerinaj de folosință pentru formarea lor duhovnicească, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Însoțiți de preoții parohi, copiii și-au început periplul la Mănăstirea ”Naşterea Maicii Domnului” din Cudalbi, iar ulterior au trecut Dunărea și au poposit la Mănăstirea Măcin și la Mănăstirea ”Izvorul Tămăduirii”, străjuite de meleagurile pline de istorie ale Munților Măcinului.

Pelerinajul a continuat către Mănăstirea de la frumoasa Vale a Teilor, unde copiii au avut ocazia să guste și din roadele toamnei, în livada aşezământului monahal. Următorul popas a fost pe malul ,,râului de oțel”, unde străjuiește maiestuoasa Mănăstire Celic Dere. Copiii au fost impresionați de trecutul acestui sfânt lăcaș și de istorisirile legate de aceste locuri.

A urmat, apoi,  Mănăstirea Saon. ”Micii pelerini s-au închinat, s-au rugat dimpreună cu duhovnicii lor, apoi au admirat frumosul parc al mănăstirii plin de păsări exotice. Nu a lipsit întâlnirea cu prietenii sfinți de la Niculițel care i-au întâmpinat pe copii în Mănăstirea Cocoș”, precizează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Ultimul popas a fost la ruinele cetății Dinogeția şi la mănăstirea cu același nume din imediata apropiere, unde copiii au retrăit vremurile când strămoșii daco-romani erau stăpânii acestor ținuturi aflate sub binecuvântarea Sfântului Apostol Andrei.

Spre seară, micuții pelerini s-au întors la Matca, nu înainte de a mulțumi lui Dumnezeu și tuturor celor care au făcut posibile aceste popasuri duhovnicești.

Nu în ultimul rând, ca un preambul al noului an școlar, copiii au primit în dar, prin implicarea activă a Centrului eparhial, a protopopiatului Tecuci și a parohiilor de care aparţin, câte un ghiozdan echipat cu cele trebuincioase învățăturii.

Citit 932 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Septembrie 2023 07:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.