Reuniune la 45 de ani de la absolvirea liceului

Reuniune la 45 de ani de la absolvirea liceului
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

 

 

Abia s-au risipit emoţiile după reuniunea de 50 de ani de la absolvirea Şcolii Generale Nr. 3 Lieşti, iar într-o frumoasă zi de toamnă, pe 16 septembrie, promoţia 1978 a Liceului Industrial pentru Industrie Alimentară (LIIA) din Galaţi, actualmentele Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna”, s-a strâns în curtea instituţiei de învăţământ.

”Am intrat cu emoţii în clasa în care, în faţa catalogului cu coperţi albastre, ne aştepta distinsa doamnă profesoară de limba română Ionica Filer, un om şi un dascăl de excepţie, care ne-a insuflat dragostea pentru opera lui Mihai Eminescu și pentru teatru. S-au depănat amintiri, fiecare absolvent povestind ce a mai făcut în ultimii cinci ani, perioada tradiţională scursă de la precedenta întâlnire.

De la şcoală, ne-am îndreptat spre faleza Dunării, unde ne-am îmbarcat pe vaporul "Kaptan". Am făcut o croazieră cu nava până la magnificul pod peste Dunăre şi am făcut fotografii care mai de care mai frumoase pe tot parcursul traseului.

La întoarcere, am continuat petrecerea pe vapor, cu muzică, dans, voie bună, preparate din peşte şi o saramură gustoasă cum doar la "Malnaş" se mănâncă. Toate au fost stropite cu un vin alb, specialitatea "vaporului".

Am avut parte şi de marea bucurie de a o sărbători pe colega noastră Angelica Băilă, care a împlinit o frumoasă vârstă. Aşa că am avut două torturi şi şampanie din belșug. "La mulţi ani, draga noastră colegă!"

La final, doamna profesoară Filer ne-a acordat note pentru prezenţă, ţinuta vestimentară, alegerea locaţiei, meniu etc. Draga de ea ne-a dat de data aceasta numai 10! Tare ar fi fost bine dacă reuşeam să luăm 10 şi la limba română, dar cum doar Eminescu a fost un geniu, noi, bieţi liceeni, n-am avut atunci nicio şansă.

Ne-am despărţit cu greu, după 12 ore petrecute împreună, cu marea dorinţă de a ne revedea.

 

 

Citit 1383 ori Ultima modificare Marți, 19 Septembrie 2023 01:28

2 comentarii

  • postat de comunismul
    Luni, 16 Octombrie 2023 15:51
    5.13.144.***
    in ziua de astazi multi asteapta sa devina batrani fix exact ca astia din poza! ca sa faca reuniunea! unii vorba aceea nu o fac absolut deloc! nu au motive de ce! asa e cand ai fost dezbinat si nu prea te-ai simpatizat asa cu colegii! era cumva de asteptat la asa ceva! sa nu isi doreasca revederea!
    0
    0
  • postat de Mihail
    Marți, 19 Septembrie 2023 13:20
    5.13.161.***
    In 2022 s-au implinit 50 ani de la terminarea liceului; La fostul liceu teoretic nr.5 nimeni nu s-a aratat interesat sa se organizeze o revedere...In clasa mea,am fost foarte dezbinati,nu ne-am prea simpatizat,era de asteptat ca n8meni sa nu-si doreasca revederea,macar din curiozitate!!!
    0
    2

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.