Concurs de artă plastică, cu premii de peste 10.000 lei

Concurs de artă plastică, cu premii de peste 10.000 lei
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Concursul Internaţional de Artă Plastică "Gheorghe Petraşcu", organizat de Muzeul de Istorie "Teodor Cincu" din Tecuci şi Asociatia "Pro Valores", a ajuns la cea de-a doua ediţie şi va beneficia anul acesta de premii totale în valoare de peste 10.000 de lei.

Competiţia, dedicată memoriei primului mare pictor român ajuns academician, se va desfăşura online, iar participanţii pot trimite fotografii ale lucrărilor (pictură, grafică, tehnici mixte) şi documentele necesare înscrierii până pe 15 noiembrie 2023, pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Concurenţii pot realiza lucrări inspirate de temele în care a excelat maestrul omagiat: natură statică, peisaj, nud, flori şi portret.

Creaţiile premiate de juriul condus de pictorul Gheorghe Dican, vicepreşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici din România, vor intra în colecţia Muzeului "Teodor Cincu" şi vor putea fi admirate în cadrul unei expoziţii permanente.

Regulamentul complet al concursului poate fi consultat pe https://www.asociatiaprovalores.ro/concursul-gheorghe-petrascu.

Născut pe 1 decembrie 1872, la Tecuci, Gheorghe Petraşcu a fost o personalitate de primă valoare a artei româneşti. În 1936, a devenit primul membru al Academiei Române provenit din rândul artiştilor plastici.

Citit 1233 ori Ultima modificare Joi, 21 Septembrie 2023 23:27

1 comentariu

  • postat de Alo, provincia
    Joi, 21 Septembrie 2023 14:52
    89.136.2.***
    Concurenții trebuie, pe cat posibil, să realizeze lucrari in stilul lui Petraşcu. Foarte minunat!
    1
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.