Set de monetărie dedicat tricolorului

Set de monetărie dedicat tricolorului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Banca Naţională a României a lansat în circuitul numismatic, începând de luni, 25 septembrie, un set de monetărie cu tema "175 de ani de la adoptarea tricolorului", conform unui comunicat de presă al instituţiei.

Setul de monetărie conţine monedele româneşti aflate în circulaţie, cu valoare nominală de: 1 ban, 5 bani, 10 bani, 50 bani şi o medalie din argint. Aversul prezintă un grup de revoluţionari paşoptişti purtând steagul tricolor şi inscripţia "175 de ani de la adoptarea tricolorului". Reversul redă reprezentarea unui fragment din pictura "România revoluţionară" şi inscripţiile "România Revoluţionară" şi "1848".

Setul este prezentat sub formă de pliant, introdus într-un etui, piesele componente fiind încastrate în locaşuri speciale. Medalia din argint şi monedele care alcătuiesc setul sunt realizate în condiţii de calitate proof like. Tirajul maxim al acestei emisiuni numismatice este de 5.000 de seturi. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru setul de monetărie este de 400 de lei.

Citit 787 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Septembrie 2023 11:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.