Secretul longevității și o lecție de viață la 100 de ani

Secretul longevității și o lecție de viață la 100 de ani
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

După ce i-a uimit pe medicii gălățeni cu faptul că nu are nici osteoporoză, nici oase neconforme, doamna Gica Butunoi, care a împlinit 100 de ani pe 6 septembrie 2023, și-a dezvăluit secretul longevității: credința, atitudinea pozitivă, spiritul vesel, mișcarea fizică și munca susținută. Venerabila gălățeancă i-a împărtășit acest secret viceprimarului municipiului Galați, Sorin Enache.

În urmă cu o săptămână, Gica Butunoi era protagonista unei știri pozitive publicate în ziarul "Viața liberă": "Pacientă de 100 de ani operată cu succes la Galați". Din cauza unui accident casnic, gălățeanca a avut nevoie de o intervenție chirurgicală. Medicii care i-au fixat fractura supracondiliană de femur stâng au descoperit cu plăcută surprindere că pacienta nu are nici osteoporoză și nici oasele neconforme. Un fapt destul de rar la pacienții de această vârstă.

Marți, gălățeanca a avut parte de o vizită și de un premiu care să contribuie la recuperarea ei cât mai grabnică. Viceprimarul Sorin Enache a vizitat-o pentru a-i înmâna premiul acordat de Primăria Municipiului Galați cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 100 de ani! Vizita a avut loc cu oarece întârziere, fiind reprogramată din cuza accidentării și internării doamnei!

"În pofida intervențiilor chirurgicale suferite, am găsit o doamnă cu un zâmbet cald și luminos, cu o energie debordantă și o memorie brici! Am întrebat-o care este «secretul» longevității sale și ne-a împărtășit că cel mai mult au ajutat-o credința nestrămutată în Dumnezeu, atitudinea pozitivă față de oameni și viață în general, spiritul vesel și pacifist, lipsa invidiei și a judecății aproapelui și, nu în ultimul rând, mișcarea fizică și munca susținută!

M-am simțit onorat să primesc o valoroasă lecție concentrată de viață de la un Om care a învins Timpul cu mijloace proprii: credință, iubirea aproapelui și pace sufletească! La mulți ani binecuvântați alături de frumoasa familie!", a mărturisit viceprimarul Sorin Enache, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că, printr-o hotărâre a Consiliului Local în vigoare din 2014, gălăţenii care împlinesc vârsta de 100 de ani se bucură de o atenţie specială şi binemeritată din partea autorităţilor locale: li se acordă un premiu în valoare netă de 500 de lei, o diplomă şi un buchet de flori.

Citit 2242 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Septembrie 2023 18:04

1 comentariu

  • postat de vali
    Miercuri, 27 Septembrie 2023 11:34
    89.136.3.***
    daca batrana a trait bine nu a avut nici o boala ,si a trait bine nu ca mine care ma chinui de 30 de ani
    dupa ce ma lovit masina grav la cap la numai 15 ani si ma paralizat un medic la Bucuresti eu daca mai traiesc si 5 ani e bun
    mai ales cu spitalele din Romania
    0
    4

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.