Șoferi băuți sau drogați pe șosele, în weekend

Șoferi băuți sau drogați pe șosele, în weekend
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Conducerea unui autovehicul fără permis sau sub influența alcoolului sau a altor substanțe par să fie infracțiunile care dau cele mai mari bătăi de cap oamenilor legii. Astfel, în weekend, mai mulți șoferi au fost trași pe dreapta de polițiști, fiind acuzați de una dintre faptele de mai sus. 

Sâmbătă, în jurul orei 15,50, un echipaj de poliție de la Poliția Matca a efectuat cercetări la un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale, care a avut loc pe DJ 251 A, în interiorul localității Corod. Oamenii legii au stabilit faptul că tânărul implicat în evenimentul rutier, cu vârsta de 25 de ani, din comuna Negrilești, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul. La testarea cu privire la consumul de băuturi alcoolice, rezultatul a fost pozitiv, aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Tot pentru aceeași infracțiune vor fi cercetate și alte persoane care au fost depistate de polițiștii gălățeni după ce s-au urcat la volan sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise, în cursul zilei de duminică, 12 noiembrie, dar și al nopții de 12 spre 13 noiembrie.

Prima „victimă” a polițiștilor, un bărbat, de 29 de ani, din comuna Piscu, județul Galați, a fost oprit în trafic, pentru control, de un echipaj de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești, pe 12 noiembrie 2023, în jurul orei 18,30, în timp ce conducea un autoturism pe strada Nicu Vlad, din localitatea de domiciliu. Conducătorul auto a fost testat atât pentru consumul de băuturi alcoolice, cât și pentru cel de substanțe psihoactive. În primul caz, rezultatul a fost negativ, însă în cel de-al doilea caz au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței în organism a unor substanțe interzise.

Cea de-a doua persoană, un bărbat, cu vârsta de 55 de ani, a fost depistat de polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci în timp ce conducea un autoturism pe DJ 240, pe raza satului Tălpigi, comuna Ghidigeni, județul Galați, în jurul orei 20:05, sub influența băuturilor alcoolice. La testarea cu aparatul etilotest a fost indicată valoarea de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. A treia persoană, un tânăr, cu vârsta de 24 de ani, din comuna Frumușița, județul Galați, a fost oprit în trafic, pentru control, de un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Galați, în jurul orei 01,20, în timp ce conducea un autoturism pe strada Podul Înalt, din municipiul Galați. La testarea cu aparatul etilotest a fost indicată valoarea de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, după ce a fost condus la spital, i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Citit 4556 ori Ultima modificare Luni, 13 Noiembrie 2023 19:54

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.