O nouă grevă generală la orizont, în instituţiile Ministerului Muncii

O nouă grevă generală la orizont, în instituţiile Ministerului Muncii
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Membrii sindicatelor afiliate Federaţiei Sindicatelor din Ministerul Muncii avertizează că vor declanşa grevă generală în data de 27 noiembrie, dacă revendicările lor privind condiţiile de muncă şi salarizarea nu vor fi soluţionate.

Prima formă de protest este anunţată pentru miercuri, 22 noiembrie, când aceştia vor organiza o grevă de avertisment de două ore, între 8.00 și 10.00. Conform unui comunicat al federației, sindicaliștii protestează față de "condiţiile actuale de muncă, deficitul de personal, salariile inechitabile şi neplata orelor suplimentare".

"Avertizăm că, în absenţa soluţiilor imediate, vom fi nevoiţi să declanşăm grevă generală în data de 27 noiembrie. În contextul grevei generale, vă informăm că activitatea în toate instituţiile noastre va fi oprită pe termen nelimitat. Din păcate, modul în care clasa politică a înţeles să se raporteze la diferitele categorii sociale, măsurile adoptate, cât şi măsurile neasumate, atitudinea samavolnică, toate acestea au condus spre această decizie radicală - grevă", se afirmă în comunicat.

E greu de spus ce impact vor avea aceste mișcări de protest în cadrul instituțiilor din Galați subordonate Ministerului Muncii. Conform surselor noastre, sindicate afiliate Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii nu se regăsesc la niciuna dintre principalele instituții "de muncă" din Galați: Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), Casa Județeană de Pensii (CJP) Galați. O posibilă explicație pentru acest lucru ar putea fi cea dată de reprezentanta sindicală din cadrul ITM Galați, Mioara Felea: "Suntem foarte puțini în sindicat. Am mai rămas o mână de oameni".

În paranteză fie spus, salariații Casei Județene de Pensii Galați continuă și în această săptămână protestele zilnice, cu durata de o oră, în fața sediilor din Galați și Tecuci, solicitând o salarizare echitabilă, adică salarii egale la muncă egală.

Citit 2199 ori Ultima modificare Marți, 21 Noiembrie 2023 20:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.