Hram la Parohia "Pogorârea Sfântului Duh şi Sfântul Stelian"

Hram la Parohia "Pogorârea Sfântului Duh şi Sfântul Stelian"
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Între manifestările organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos cu prilejul sărbătorilor Sfântului Apostol Andrei s-a aflat şi cinstirea, cu deosebită evlavie, a Sfântului Stelian Paflagonul, ocrotitorul unei parohii din urbea gălăţeană. Cu binecuvântarea chiriarhului Dunării de Jos, în perioada 22-26 noiembrie, Parohia "Pogorârea Sfântului Duh şi Sfântul Stelian" din municipiul Galaţi a desfăşurat o serie de activităţi de ajutorare a celor 60 de persoane asistate în cadrul Centrului multifuncţional de servicii sociale "Speranţe pentru vârsta a III-a" al parohiei, dar şi a altor semeni din instituţii de ocrotire socială.

În ziua de prăznuire a ocrotitorului acestei biserici, Sfânta Liturghie a fost  săvârşită de către preoţii parohiei. La slujbă, alături de credincioşi, au participat asistaţii Centrului social şi foarte mulţi copii şi elevi din Galaţi, majoritatea acestora fiind împărtăşiţi cu Sfintele Taine. După Sfânta Liturghie, a fost transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian şi  fost ţinut un cuvânt de învăţătură despre viaţa Sfântului Stelian şi lucrarea misionară de la această parohie gălăţeană.

În continuare, grupuri de elevi de la Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu", Liceul Teoretic "Emil Racoviţă" şi Şcoala Nr. 22 au desfăşurat un program cultural-artistic, în cadrul căruia au interpretat cântece religioase şi patriotice, au recitat poezii şi au purtat un dialog cu asistaţii centrului.

În acest cadru de sărbătoare, atât elevii care s-au evidenţiat la concursul "Chipul bunicilor în inima nepoţilor", organizat de parohie, cât şi ceilalţi copii prezenţi la slujbă au primit diplome, pachete cu cărţi, iconiţe şi dulciuri.

Citit 1245 ori Ultima modificare Marți, 28 Noiembrie 2023 13:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.