Patru şoferi beţi sau drogaţi, depistaţi în weekend

Patru şoferi beţi sau drogaţi, depistaţi în weekend
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

În cursul weekendului trecut, în plasa oamenilor legii din Galaţi au căzut patru persoane, care au fost depistate conducând după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive.

Prima "victimă" a polițiștilor, un bărbat de 61 de ani, din municipiul Galați, a fost depistat, sâmbătă, 25 noiembrie, de oamenii legii de la  Secția 1, pe strada Prunului din comuna Vânători, în timp ce încerca să scoată din șanțul aferent părții carosabile un autoturism, care prezenta mai multe avarii în partea dreaptă. Bărbatul a declarat că el se afla la volan în momentul în care a derapat pe carosabilul ud și a intrat cu partea lateral dreapta a autovehiculului în șanț. Întrucât mirosea a alcool, șoferul a fost testat, valoarea indicată de etilotest fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A doua persoană depistată în flagrant în aceeași zi, un tânăr de 23 de ani, din comuna Buciumeni, a fost oprită în trafic pentru control, în jurul orei 20:15, de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tecuci, în timp ce se afla la volanul unui autoturism pe strada Gheorghe Petrașcu din Tecuci. Conducătorul auto a fost testat atât pentru consumul de băuturi alcoolice, cât și pentru cel de substanțe psihoactive. În primul caz, rezultatul a fost negativ, însă în cel de-al doilea au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

A treia persoană, un tânăr de 21 de ani, a fost oprită în trafic pentru control sâmbătă, în jurul orei 23:00, de către polițiștii de la Târgu Bujor, în timp ce conducea o autoutilitară pe raza localității Băneasa. La testarea alcoolscop, valoarea indicată a fost de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A patra persoană, un bărbat de 29 de ani, din comuna Măstăcani, a fost oprită în trafic pentru control, în cursul nopții de 26-27 noiembrie, în jurul orei 01:05, de către polițiștii din Târgu Bujor, în timp ce conducea un autoturism pe DN 26, în interiorul localității Vlădești. La testarea alcoolscop, valoarea indicată a fost de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"Toți cei patru bărbați au fost conduși la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, precum și a prezenței în organism a unor substanțe interzise, iar polițiștii au întocmit dosare penale pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe", ne-a declarat agent șef principal Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Citit 2987 ori Ultima modificare Marți, 28 Noiembrie 2023 13:38

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Stop alcool la volan
    Luni, 27 Noiembrie 2023 23:37
    84.117.46.***
    Astia de la tara din judet beau de sting apoi se urca la volan cu gandul ca nu prea e nimeni pe strazile alea si ca e pustiu . Se bea vin si rachiu in judet apoi se urca la volan. Stiu sigur! Iar astia de la oras mai mult cu drogurile la volan! Mai ales tinerii cu bmw si mercedes care ies din club.
    1
    14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.