Profesoară din Tecuci, câștigătoare a unui proiect naţional

Profesoară din Tecuci, câștigătoare a unui proiect naţional
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

O profesoară de la Colegiul Național "Spiru Haret" din Tecuci a participat, în perioada 24-26 noiembrie, la Conferința națională "Premiile eTwinning", de unde s-a întors câștigătoare, obținând Premiul I la categoria "Proiecte în învățământul gimnazial", în  urma coordonării unor grupe de elevi (Onica Patricia, Dodiță Elina, Chelm Bianca și Tone Ilaria, din clasa a VI-a; Balcanu Ioana, Dumbravă Lorena, Ciobanu Gabriela și Ștefan Răzvan, din clasa a VII-a).

Profesoară de limba engleză, Monica Iuliana Onica, este fondatoarea Proiectului "eTwinners Digitime", alături de profesorul de limba engleză Enise Unu Cogalan, de la Școala "Soma Bilim ve Sanat Merkezi" din Turcia. Obiectivele proiectului au fost împărtășirea ideilor și culturilor, exersarea limbii engleze de către elevii participanți, lucrul pe echipe și creșterea motivației elevilor. Aplicațiile eligibile au fost evaluate de ambasadorii "eTwinning" și de evaluatori externi, fiind premiate 24 de proiecte din 115 înscrise. În proiect au fost implicați zece profesori din Turcia, unu din România, doi din Portugalia și unu din Spania, care au colaborat în cadrul proiectului în perioada 9 decembrie 2022 - 20 iunie 2023.

"A fost o experiență deosebită, atât pentru mine, cât și pentru elevii mei, care au muncit mult, dar în final au cules roadele reușitei. Și pentru noi, profesorii, a fost un proiect important, pentru că ne-am bucurat de prezența în rândurile noastre a unor profesori străini cu care am făcut schimburi de experiență. A fost destul de mult de muncă, dar prin efort și susținere am reușit. Cel mai important este faptul că obiectivele acestui proiect au fost atinse si elevii implicați nu numai că și-au dezvoltat abilitățile, ci au și aprofundat limba engleză și au învățat că munca în echipă aduce roade", ne-a spus Monica Iuliana Onica.

Citit 1431 ori Ultima modificare Vineri, 01 Decembrie 2023 13:40

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.