Expoziție de icoane dedicată Sfântului Apostol Andrei

Expoziție de icoane dedicată Sfântului Apostol Andrei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei a reprezentat pentru studenţii şi seminariştii gălăţeni, dar şi pentru iubitorii de cultură şi de artă un moment de mare bucurie duhovnicească şi prilej de a desfăşura ample activităţi cultural-educative şi artistice dedicate celui ce a evanghelizat poporul român, devenind, de 31 de ani, ocrotitorul spiritual al municipiului Galaţi.

În acest context al sărbătorii, pe 29 noiembrie, s-a desfăşurat la Casa Artelor din municipiul Galaţi cea de-a doua ediţie a proiectului expoziţional intitulat "Apostolat la Dunărea de Jos". La manifestarea cultural-artistică a participat Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. În deschiderea evenimentului, Corul Seminarului Teologic "Sf. Andrei" din Galaţi a interpretat câteva creaţii muzicale religioase.

"Ierarhul locului le-a adresat celor prezenţi un cuvânt de binecuvântare şi de apreciere pentru organizarea acestui frumos eveniment, care a început să prindă contur şi să devină un aşteptat popas în care putem admira şi contempla frumuseţea exprimată prin icoană spre sărbătoarea ocrotitorului spiritual al municipiului Galaţi", precizează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Expoziţia organizată de Arhiepiscopie cuprinde icoane lucrate de studenţi de la Secţia Arte Plastice a Facultăţii de Arte, studenţi de la Facultatea de Istorie, Filosofie şi Teologie - Secţia Artă Sacră, elevi de la Seminarul Teologic "Sf. Andrei" din Galaţi, precum şi lucrări realizate de artişti iconari consacraţi din Eparhia Dunării de Jos.

Ca semn al aprecierii şi încurajării pentru talentul şi pasiunea lor, tinerii iconari au primit din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos diploma "Tinereţe şi credinţă", precum şi ale premii.

Citit 1040 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Decembrie 2023 13:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.