Pensionarii, cu catalogul sub braţ

Pensionarii, cu catalogul sub braţ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Grupul Şcolar „Paul Bujor” Bereşti, an de învăţământ cu un eşantion de profesori pensionari reveniţi pe „baricadă”, ce nu poate fi trecut cu vederea. Golurile – numeroase – din organigrama pentru 2011-2012, datorate obţinerii de detaşări de către cadrele didactice recent titularizate pe seama Bereştiului, au fost, spre norocul elevilor, înlăturate prin supliniri cu personal calificat recrutat din rândul pensionarilor.

Nu arată a oameni obosiţi. La rândul său, directorul instituţiei, profesorul Mihai Talaşman, răsuflă uşurat – nu are „balast” în cancelarie. Remarcaţi, de-a lungul anilor, pentru devotamentul lor faţă de şcoală, au fost reprimiţi cu bucurie în activitate. Cazul Ecaterinei Dumbravă, de la Meria, profesoară de matematică – are ca „încărcătură”, la clasele a IX-a şi a X-a, 20 de ore pe săptămână.

Tot la această materie, alt nume greu pentru învăţământul din zonă – profesorul asociat Neculai Berechet, titular la Pleşa, unde are norma de bază – i s-au repartizat 8 ore. Revenind la pensionari, încă un nume pe care îl semnalăm: la limba şi literatura română, Ruxanda Ţicău, „achiziţie” valoroasă în asigurarea seriozităţii în munca efectivă la clase. Eugen Cocindău, fost director al Şcolii Gimnaziale Băneasa, îşi pune şi el la bătaie experienţa de dascăl, fiind un câştig real, chiar dacă numai pentru un singur an, pentru prestigiul Grupului Şcolar „Paul Bujor”.

La muzică, strategia directorului Mihai Talaşman a fost următoarea: pentru că n-a avut de unde să scoată la 1 septembrie profesori calificaţi, a „recapacitat” doi învăţători şi o învăţătoare, încredinţându-le, din nou, orele de muzică. Fiind învăţători, stăpânesc disciplina.

Mai mult decât atât, învăţătoarea Iulia Mânza se află la finalul studiilor superioare la acest profil. Toţi trei, inspectaţi anul trecut la clase, au primit din partea inspectorului de specialitate calificativul foarte bine.

Citit 2724 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.