Ce prime de Crăciun se acordă în Galați

Ce prime de Crăciun se acordă în Galați
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Moș Crăciun nu a uitat drumul pe care a venit, în trecut, la unele dintre companiile gălățene și revine și în acest an, cu prime de pus "sub brad". La unii cu mai puțin, la alții cu mai mult, știți cum e, după buget. Ba chiar una dintre regiile autonome din Galați reușește performanța de a avea un Moș "4 în 1". Aproape toate firmele cu care am vorbit oferă și cadouri pentru copiii salariaților.

Prima de Crăciun de la Liberty este în acest an de 500 de lei brut pentru fiecare siderurgist, plus cadouri pentru copii, conform contractului colectiv de muncă.

Șantierul Naval Damen Galați merge pe aceeași "rețetă" ca în anii trecuți: o primă de 25% din salariul de bază brut al lunii decembrie pentru angajați și produse de circa 300 de lei sub formă de cadouri pentru copiii acestora. Conform Biroului de presă al Damen, cadourile pentru cei mici poartă numele "Pomul de Crăciun" și reprezintă o sumă echivalentă salariului mediu brut pentru o zi lucrătoare, acordată pentru fiecare copil cu vârstă mai mică sau egală de 16 ani aflat în întreținerea salariaților.

Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime (APDM) SA le oferă salariaților săi, la fel ca anul trecut, câte 1.000 de lei bani în mână, de Crăciun, la care se adaugă surprize dulci pentru cei mici.

La Regia Autonomă Administrația Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galați, Moș Crăciun bagă de mai multe ori mâna în sac, mai exact de patru ori. Prima dată - câte 300 de lei pentru fiecare angajat al regiei, iar a doua oară - pentru a scoate câte 300 de lei pentru fiecare copil al acestora. A treia oară, Moșul scoate o primă de Crăciun brută în valoare de 1.000 de lei, iar a patra oară - prima de sfârșit de an, valorând 25% din salariul brut.

Tot la mal de Dunăre, Zona Liberă Galați oferă câte 1.000 de lei impozabili angajaților săi, plus cadouri valorând 300 de lei pentru copii.

După doi ani "buni", salariații Calorgal NU primesc primă de Crăciun și în acest an. Profit ar fi, dar datoriile din spate te urmăresc, cum ar putea spune conducerea societății.

Pe de altă parte, Apă Canal a oferit deja câte 500 de lei brut fiecărui angajat, precum și cadouri pentru cei mici. În funcție de ce va permite bugetul de stat, e posibil încă un bonus de sfârșit de an.

Administrația Piețelor Agroalimentare s-a gândit și la angajați, oferindu-le câte 600 de lei impozabili, dar și la copiii acestora, punându-le sub brad cadouri valorând fiecare câte 150 de lei.

La fel ca în 2022, Gospodărire Urbană le-a oferit angajaților tichete-cadou de 300 de lei.

Salariații Transurb au primit câte 500 de lei impozabili și cadouri de câte 150 de lei pentru copii. În plus, cele două sindicate din firmă au oferit membrilor lor câte 220 sau 250 de lei, bani în mână, în funcție de apartenență.

În fine, angajații Poștei Române au fost ținuți în joc de glezne, până miercuri după-amiază ei neprimind nicio veste. "Avem trecută în contractul colectiv de muncă o primă de 300 de lei net, am solicitat conducerii companiei acordarea ei, dar nu am primit încă niciun răspuns", ne-a spus liderul de sindicat din Galați. În cele din urmă, răspunsul companiei a fost negativ.

Nici salariaţii CFR Călători nu vor beneficia de primă de Crăciun anul acesta, conform informaţiilor furnizate de liderii de sindicat.

Citit 5352 ori Ultima modificare Luni, 25 Decembrie 2023 13:29

5 comentarii

  • postat de Bai Puchene...
    Duminică, 24 Decembrie 2023 07:02
    104.243.214.***
    voi mai reparati automatele alea de eliberat bilete TRANSURB ??!! La Gradina Publica , la City Mall..etc
    1
    5
  • postat de a
    Sâmbătă, 23 Decembrie 2023 11:23
    5.13.223.***
    Excluzand Liberty si Damen, care sunt colosi industriali, n-ar fi rau sa extindeti lista de prime si cadouri oferite angajatilor din zona privata a orasului. Restul de societati mentionate in articol sunt abonate la banul public.
    0
    19
  • postat de Cotton Joe
    Vineri, 22 Decembrie 2023 23:28
    5.13.216.***
    Apa Canal isi permite.
    La pret are mc de apa, la care se adauga din start inca 10% cand se face calculul pe lista de iniretinere.

    Felicitari consiliului local care a uitat de acest vechi HG prin care suntem obligati la adaugarea de 10% ptr compensarea pierderilor de apa ...
    1
    31
  • postat de Albert
    Vineri, 22 Decembrie 2023 21:08
    86.124.201.***
    Primaria, nimic? CJ, nimic? Transurb, Ecosal, Calorgal, etc., nimic? Doar Apa Canal?
    În rest, sărbători luminoase.
    3
    34
  • postat de Sorin
    Vineri, 22 Decembrie 2023 20:57
    86.124.202.***
    Gospodărire Urbană, Poșta și CFR cele trei oi negre care datorită șefilor din conducere nu primesc decît firimituri ,însă ȘEFII AU PRIME NEȘTIUTE DE SALARIAȚI! Rușine acestor jagardele care sfidează salariații care muncesc pentru EI!!S-auzim de bine jigodiilor, cînd n-oți mai fi la putere!!
    1
    45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.