Forțele de ordine din Galați, mobilizate pentru o minivacanță de Crăciun în siguranță

Forțele de ordine din Galați, mobilizate pentru o minivacanță de Crăciun în siguranță
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În perioada 22 - 26 decembrie 2023, peste 200 de polițiști gălățeni vor acționa în medie, zilnic, pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea cetățenilor, fiind pregătiți să intervină atunci când vor fi sesizați cu privire la comiterea unor fapte antisociale, potrivit unui comunicat remis de Prefectura Galați.

De asemenea, în perioada minivacanței prilejuite de sărbătorile de iarnă, Jandarmeria Galați va suplimenta efectivele prezente în stradă și va participa la măsurile dispuse la nivelul județului Galați, pentru asigurarea unui climat de ordine, siguranță și liniște publică. Jandarmii vor fi prezenți în zona unde se vor organiza evenimente cultural-artistice, precum și în piețe, la târgul de Crăciun și în zonele unde vor exista aglomerări de persoane.

Astfel, peste 200 de jandarmi vor acționa zilnic pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite și pentru rezolvarea oricăror situații care aduc atingere liniștii și siguranței publice.

Un obiectiv imediat în această perioadă îl reprezintă monitorizarea respectării legislației referitoare la regimul materialelor pirotehnice, motiv pentru care reamintim că deținerea, comercializarea și folosirea neautorizată a oricăror astfel de materiale este interzisă, se precizează în comunicatul Prefecturii.

Având în vederea faptul că ne aflăm în perioada sărbătorilor de iarnă, când foarte mulți cetățeni români aflați în afara granițelor României revin acasă alături de familie, la nivelul Poliției de Frontieră Române au fost dispuse măsuri suplimentare pentru întărirea dispozitivului de supraveghere și control la frontiera de stat, astfel încât să se asigure un control fluent, operativ și eficient în toate punctele deschise traficului internațional.

La datorie vor fi și peste 200 de pompieri gălățeni, aceștia fiind pregătiți să intervină în orice moment, pentru intervenția în Situații de Urgență și acordarea primului ajutor medical calificat. Salvatorii din cadrul ISU Galați recomandă respectarea cu strictețe a regulilor de apărare împotriva incendiilor având în vedere siguranța comunității. Pompierii militari vor monitoriza permanent evoluția dinamicii din teren, iar la nevoie vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea acțiunilor de răspuns în sprijinul cetățenilor.

Totodată, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog vor desfășura, la nivelul județului Galați, activități specifice, de informare, conștientizare și asistență specializată, pentru consumul și dependența de droguri.

Acțiuni preventive vor desfășura și polițiștii de la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, care își vor concentra atenția  pentru intensificarea transmiterii mesajelor antitrafic atât în mediul online, cât și în cadrul întâlnirilor directe adresate persoanelor vulnerabile, aflate în situație de risc, precum și populației în ansamblu.

Cetățenii pot solicita non-stop sprijin apelând numărul unic de urgență 112 sau direct la patrulele aflate în teren.  

Citit 2560 ori Ultima modificare Vineri, 29 Decembrie 2023 14:17

2 comentarii

  • postat de Anonim
    Duminică, 24 Decembrie 2023 15:06
    89.137.229.***
    Subscriu comentariului făcut de "sapines".
    De ce naiba nu sunt amendați cei care bubuie??
    0
    0
  • postat de sapiens
    Sâmbătă, 23 Decembrie 2023 01:00
    84.117.46.***
    Zilnic se bubuie in cartier si trezesc lumea din somn. vrem sa fie amendati astia care arunca cu pocnitori si bombe din astea periculoase. poate va explodeaza degetele babuinilor.
    0
    7

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.