Terorizată în propria casă

Terorizată în propria casă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La venerabila vârstă de 86 de ani, nu problemele de sănătate şi faptul că abia se mai poate deplasa sprijinită într-un cadru metalic îi dau cel mai mult de furcă Ioanei Hristu, ci necazurile cu hoţii şi faptul că oricând casa vecină se poate prăbuşi peste ea şi peste casa în care stă.

Gălăţeanca locuieşte pe strada Tecuci nr. 247 (ieşirea prin Pictor Isser) şi acuză disperată faptul că nu se mai simte în siguranţă în imobil. Nici cele două fiice nu mai ştiu cum să o ajute şi se gândesc serios dacă n-ar trebui să o mute în altă parte.

Prima problemă a Ioanei Hristu este legată de casa vecină, care face corp comun cu casa ei. Imobilul a ajuns o ruină şi în orice clipă s-ar putea prăbuşi.

În plus, dărâmătura a ajuns şi un focar de infecţie. „Pe aici s-au aciuat oameni certaţi cu legea, care fură atât ce a mai rămas din casa vecină, cât şi de la mine. Am stat în spital în urma unor lovituri cu piatra pe care le-am primit pentru că am încercat să-i fac să plece.

Am certificat medico-legal înregistrat la Poliţie Secţia 4, dar de un an nu s-a rezolvat nimic. Mi-au furat două cazane, un calorifer, un televizor. În fiecare seară vin aici, sunt vreo zece. Dacă grinzile casei vecine se dărâmă, îmi sfărâmă casa şi mă omoară şi pe mine!

Nu ştiu ce să mai fac. Am depus plângere la Primărie, dar nu am primit nici un răspuns, am depus plângere, pe 13 septembrie, şi la Inspectoratul de Stat în Construcţii. Am vrut să depun plângere şi la Poliţie, dar nu au vrut să-mi primească plângerea”, ne-a  pus Ioana Hristu.

Din păcate, nu am reuşit să îl contactăm pe proprietarul casei vecine pentru a-l întreba ce planuri are cu imobilul aflat în stare avansată de degradare, dar poate că după apariţia acestui articol va reacţiona. Primăria, însă, nu are nicio competenţă în această problemă. Cât despre Inspectoratul de Stat în Construcţii, acesta mai are vreme să-i răspundă. Sperăm însă că lucrurile se vor rezolva înainte de a se petrece o tragedie.

Citit 773 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.