Un bloc nou cu probleme vechi

Un bloc nou cu probleme vechi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Casa scării e în beznă, miroase a canalizare şi liftul nu funcţionează *

Deşi au trecut 20 de zile de când locatarii au primit din partea Primăriei Galaţi cheile la apartamentele sociale din blocul A 4, nu toţi s-au şi mutat în noile case.

Unii locatari, care nu doresc să îşi decline identitatea, spun că nu se pot muta, întrucât apartamentele nu sunt încă racordate la sistemul de furnizare a energiei electrice şi a gazelor naturale, în ciuda faptului că data de la care a intrat în vigoare contractul de închiriere a locuinţelor (din care decurge chiria) este 1 septembrie.

„Aiurea! Eu am fost la Renel şi am lumină în casă. Am făcut contract, asta este tot. Cu Distrigazul, la fel, am anunţat dar mi-au spus că vor veni atunci când se vor strânge mai multe cereri din partea locatarilor. Primăria ce treabă are? Ne-a dat cheile, gata!, de acum noi trebuie să ne gospodărim, să ne constituim în asociaţie de locatari…”, spune Ionel Ţâru, un locatar al blocului. De altfel, pe uşa uneia dintre scări scrie cu litere de-o şchioapă că locatarii se vor întruni în această seară pentru a înfiinţa asociaţia.   

Chiar dacă încheierea de contracte pentru utilităţile publice ţine doar de gradul de gospodărire al fiecărui locatar, nici blocul în sine „nu se simte prea bine”, deşi este nou. Scara blocului miroase puternic a canalizare, iar în bezna de pe palier nu licăresc decât cele câteva contoare Electrica, la care s-au semnat deja contractele de furnizare a energiei electrice.

În plus, nici liftul modern al blocului nu funcţionează, o problemă, având în vedere că locatarii, sunt în general, oameni în vârstă, care se deplasează destul de greu.

„Este adevărat, liftul nu funcţionează şi nici lumină nu este pe scară, dar acestea sunt legate de înfiinţarea asociaţiei de locatari. După înfiinţare, asociaţia se poate duce la Electrica, pentru a încheia contract, iar lucrurile vor intra în normal”, a răspuns viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, cel care, la începutul lunii, le-a şi înmânat locatarilor cheile la apartamente.

Cât priveşte mirosul de canalizare care te întâmpină la intrarea în scara blocului, la sesizarea "!Vieţii libere", o echipă a Apă Canal se va afla, astăzi, acolo, pentru a verifica dacă este vorba despre o defecţiune la subsol, sau pur şi simplu este vorba despre instalaţii sanitare nefolosite mult timp.

Această din urmă variantă nu este exclusă, căci, până la urmă, vorbim despre un bloc ce a fost dat în folosinţă în această lună, dar a cărui construcţie  a început în 1989. Reamintim că la începutul acestei luni, Primăria a înmânat cheile unui număr de 47 de familii de pensionari, care au fost 30-40 de ani chiriaşi în casele naţionalizate, dar care în prezent nu mai pot sta în acele imobile, după ce casele au fost restituite proprietarilor care le-au revendicat.  

Citit 908 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.