Hramul bisericii gălăţene "Sfântul Grigorie Teologul"

Hramul bisericii gălăţene "Sfântul Grigorie Teologul"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Parohia gălăţeană care îl are ca ocrotitor spiritual pe Sfântul Grigorie Teologul și-a sărbătorit hramul joi, 25 ianuarie, în prezența a numeroși credincioși, printre care s-au numărat și elevi de la Școala Gimnazială Nr. 11 din Galați.

Programul liturgic şi misionar prilejuit de hram a început în ajunul sărbătorii, cu săvârşirea slujbei Vecerniei cu Litie şi Acatistul Sfântului Grigorie Teologul, continuând, în ziua de sărbătoare, cu oficierea Sfintei Liturghii în noul lăcaș de cult al parohiei de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

"Înaltpreasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre viaţa Sfântului Grigorie Teologul, reliefând calităţile de mare dascăl şi luminat ierarh al Bisericii. Ierarhul locului i-a felicitat pe toţi cei care au sprijinit zidirea unui nou lăcaş al parohiei. Întrucât în aceste zile, Părintele Arhiepiscop a făcut un apel către preoţii şi credincioşii din eparhie pentru ajutorarea micuței Iris Cristiana, în vârstă de doar doi ani și patru luni, care suferă de o boală genetică rară - Sindromul «Joubert»,  a fost făcută o colectă pentru sprijinirea acestui caz", se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Evenimentul s-a încheiat cu oferirea a 400 de pachete cu alimente credincioşilor prezenţi la slujbă. În zilele premergătoare hramului, parohia a oferit articole igienico-sanitare pentru 20 de deţinuţi din Penitenciarul de maximă siguranţă din Galaţi.

Parohia "Sfântul Grigorie Teologul" a fost înfiinţată în anul 2002, prin desprinderea de parohia "Sfântul Vasile cel Mare". Pe 10 octombrie 2003, ierarhul Dunării de Jos a aşezat piatra de temelie şi a sfinţit locul viitoarei biserici închinate Sfântului Grigorie. Din anul 2004, au început lucrările de construcţie, iar în 2013 a fost construit acoperişul şi au fost aşezate turlele. În prezent, sunt efectuate lucrări de pictură.

Citit 864 ori Ultima modificare Vineri, 26 Ianuarie 2024 15:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.