Slujire arhierească la Catedrala Arhiepiscopală Galați

Slujire arhierească la Catedrala Arhiepiscopală Galați
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În Duminica a 14-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galați.

”La slujbă au fost prezenţi numeroşi credincioşi din municipiu, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de corul acestui sfânt lăcaş.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică din această Duminică în care este relatată Pilda nunții fiului de împărat. Ierarhul Dunării de Jos a prezentat credincioşilor înţelesuri duhovniceşti care reies din această Evanghelie şi care se referă atât la taina mântuirii neamului omenesc, cât şi la vieţuirea în Hristos şi în Biserica Sa”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Credincioşii gălăţeni au avut bucuria duhovnicească de a se închina la moaştele Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur şi cele ale Sfântului Sfinţit Mucenic Ignatie Teoforul, păstrate în patrimoniul sacru al Reşedinţei arhiepiscopale.

Venerarea acestor sfinte moaşte la Catedrala din Galaţi a fost darul Înaltpreasfinţitului Părinte Casian pentru toţi credincioşii prezenţi duminică la slujbă, întrucât, sâmbătă, a fost sărbătorită ”Aducerea moaştelor Sf. Ier. Ioan Gură de Aur”, iar paraclisul Centrului pastoral-misionar „Sf. Ioan Casian“ din incinta Reşedinţei arhiepiscopale din Galaţi este ocrotit spiritual de acest mare dascăl al lumii şi sfânt ierarh. De asemenea, luni, 29 ianuarie, s-a făcut prăznuirea ”Aducerii moaştelor Sfântului Sf. Mc. Ignatie Teoforul”.

Citit 571 ori Ultima modificare Luni, 29 Ianuarie 2024 21:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.