Sănătatea, un dar de la Dumnezeu care trebuie păzit
Foto: Cristian Gîrliceanu

Sănătatea, un dar de la Dumnezeu care trebuie păzit
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În Duminica a 16-a după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galați.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinția Sa a tâlcuit Pilda talanţilor, relatată de Sfântul Evanghelist Matei în capitolul 25, versetele de la 14 la 30.

Întrucât 11 februarie a fost Ziua Mondială a Bolnavului, aşa cum aflăm de la părintele Rareș Bucur, au fost rostite rugăciuni speciale pentru cei bolnavi, iar Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a citit mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel transmis cu prilejul acestei zile.

Totodată, Părintele Arhiepiscop i-a îndemnat pe credincioşi să primească cu bucurie creştină şi cu speranţă îndemnul părintesc al Preafericirii Sale ”de a nu uita că sănătatea este un dar de la Dumnezeu, iar acest dar trebuie păzit, îngrijit și sfințit”.

În prelungirea Sfintei Liturghii, cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Casian, mai multe grupuri de preoţi şi voluntari din Arhiepiscopia Dunării de Jos au desfăşurat acţiuni filantropice în unităţile medicale din judeţele Galaţi şi Brăila.

Preoţii din cercul misionar nr. 2, din cadrul protopopiatului Galaţi, în urma unor consultări cu reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Sf. Ioan” din Galaţi, au achiziţionat produse de îngrijire pentru copii şi alte lucruri necesare în perioada spitalizării şi, după slujbe, au mers să ofere darurile micilor pacienţi.

Clericii au vizitat saloanele unde sunt internaţi copiii şi aparţinătorii acestora, i-au stropit cu Agheasmă, i-au uns cu untdelemn sfinţit de la Taina Sfântului Maslu, i-au încurajat să treacă mai ușor peste suferinţă şi le-au oferit cărţi de rugăciune şi darurile pregătite special pentru această zi.

Atât personalul medical, cât şi mamele internate au mulţumit slujitorilor Sfintelor Altare pentru împlinirea acestor fapte bune izvorâte din iubire milostivă şi smerită.

O acţiune social-filantropică asemănătoare s-a desfăşurat astăzi şi la Maternitatea din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Brăila, implementată prin implicarea parohiilor brăilene „Buna Vestire“ şi „Sf. Dumitru“ – Brăiliţa.

Citit 793 ori Ultima modificare Marți, 13 Februarie 2024 09:07

1 comentariu

  • postat de Iancu Jianul
    Marți, 13 Februarie 2024 11:16
    5.13.170.***
    Avem cele 8 spitale regionale construite de PSD! Avem pochi la greu.... Pana la Dzeu ne mamanca sfintii... SFANTUL SCAUN! de 34 de ani!... Decat o persoana care se roaga doar in vazul lumii si face fapte rele in particular, prefer un ateu!
    0
    2

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.