Christopher Nolan, marele favorit la Oscarul pentru regie

Christopher Nolan, marele favorit la Oscarul pentru regie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Christopher Nolan, regizorul dramei istorice "Oppenheimer", a câştigat în weekend cel mai important trofeu decernat de Sindicatul regizorilor americani (Directors Guild Award - DGA). Victoria de la Gala DGA Awards, care a avut loc la Beverly Hilton Hotel din Los Angeles, îi oferă regizorului statutul de mare favorit la câştigarea Premiului Oscar pentru regie, scrie FilmNow.

Britanicul, renumit pentru blockbusterele sale complexe, cu succes comercial, dar nu întotdeauna recompensate la ceremoniile de decernare a premiilor din lumea cinematografiei, s-a impus în faţa unor regizori precum: Martin Scorsese ("Killers of the Flower Moon"), Greta Gerwig ("Barbie"), Yorgos Lanthimos ("Poor Things") şi Alexander Payne ("The Holdovers"). "Faptul că ai mei colegi consideră că merit acest premiu înseamnă totul pentru mine", a declarat Nolan, referindu-se la lungmetrajul său despre părintele bombei atomice, J. Robert Oppenheimer, interpretat de actorul irlandez Cillian Murphy.

Cineastul mai fusese nominalizat la cel mai important trofeu al DGA Awards cu patru dintre filmele sale anterioare, "Memento", "The Dark Knight", "Inception" şi "Dunkirk", însă nu reuşise să câştige.

Lungmetrajul "20 Days in Mariupol", care relatează despre sosirea războiului într-un oraş ucrainean care a devenit locul uneia dintre cele mai sângeroase bătălii în urma invaziei ruseşti, s-a impus la categoria "Cea mai bună regie a unui documentar" prin regizorul Mstyslav Chernov. "Astăzi, oraşul meu natal a fost bombardat şi şapte persoane au fost ucise, inclusiv trei copii. Aşa că este o zi tristă", a declarat Chernov.

Gala DGA Awards a recompensat şi producţii de televiziune: Peter Hoar s-a impus la categoria ”Cea mai bună regie a unui episod” dintr-un serial dramatic pentru episodul "Long, Long Time" din "The Last of Us", iar Christopher Storer, la cea care a recompensat ”Cea mai bună regie a unui serial de comedie” pentru "The Bear".

Citit 753 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Februarie 2024 14:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.