Adunarea anuală a CAR din Arhiepiscopia Dunării de Jos
Foto: Cristian Gîrliceanu

Adunarea anuală a CAR din Arhiepiscopia Dunării de Jos
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

La Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a avut loc, pe 15 februarie, întrunirea anuală a Organizaţiei Casei de Ajutor Reciproc a clerului şi salariaţilor bisericeşti din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Şedinţa s-a desfăşurat, potrivit părintelui Rareş Bucur, în prezenţa chiriarhului Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, care, după rugăciunea de mulţumire către Dumnezeu, a arătat că prin activitatea acestei organizaţii se promovează solidaritatea creştină şi înmulţirea milosteniei pentru susţinerea vieţii şi a sănătăţii. 

Preşedintele organizaţiei, preotul Nicuşor Sorin Sandu, căruia Înaltpreasfinţitul Părinte Casian i-a oferit cea mai înaltă distincţie eparhială pentru clerici, „Crucea Sfântului Andrei“, clasa I, a prezentat Raportul de activitate al Casei de Ajutor Reciproc din eparhie. 

În 2023, suma acordată ca ajutoare sociale a fost de 170.750 lei, către 111 persoane.

Casa de Ajutor Reciproc a clerului şi salariaţilor bisericeşti din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos funcţionează în conformitate cu prevederile Statutului pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, a Legii nr. 12/1996, republicată.

Scopul principal al Casei de Ajutor Reciproc este de ajutorare a membrilor prin acordarea de împrumuturi în condiții mai avantajoase, dar şi de acordare a unor ajutoare la naştere, boală, înmormântare şi altele.

Citit 1148 ori Ultima modificare Duminică, 18 Februarie 2024 00:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.