Hram la bisericuța din parohia cartierului ”Dimitrie Cantemir”

Hram la bisericuța din parohia cartierului ”Dimitrie Cantemir”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Credincioșii din Cartierul ”Dimitrie Cantemir”, reuniți în cadrul Parohiei „Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou” din Galaţi au sărbătorit joi, 7 martie, al doilea hram al micului lăcaș de cult din zonă, închinat Sfântului Sfinţit Mucenic Efrem, unul din cei şapte sfinţi episcopi, care în veacul al IV-lea a păstorit în zona Dunării de Jos.

”Manifestările de hram au început în ajunul sărbătorii cu slujba Privegherii şi au continuat în ziua de hram cu slujba Utreniei şi Sfânta Liturghie, oficiate de un sobor de preoţi sub protia pc. protoiereu de Galaţi, preotul Valentin Rădoi. În mijlocul clerului şi credincioşilor din acest cartier mai nou s-a afalt şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Situată în cartierul de locuinţe ANL «Dimitrie Cantemir» din Galaţi, parohia este formată din familii tinere cu copii, dar şi din persoane cu dizabilităţi, întrucât la parterul fiecărui bloc din cartier se află apartamente destinate special pentru persoanele cu deficienţe locomotorii, o parte dintre aceştia fiind prezenţi la biserică pentru a fi împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

În cuvântul de învăţătură, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit despre viaţa, lucrarea şi martiriul primit de aceşti sfinţi sfinţiţi slujitori ai Bisericii pentru statornicia lor în credinţa creştină şi pentru propovăduirea Evangheliei, precum şi despre importanţa slujirii aproapelui aflat în dificultate, prin fapte bune şi multă empatie”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

După Sfânta Liturghie a fost săvârşit un Parastas și pentru preotul Valerian Paţilea, unul dintre slujitorii acestei parohii, trecuţi la cele veşnice la vârsta de numai 38 de ani. La final, chiriarhul Dunării de Jos le-a oferit celor prezenţi la slujbă pachete cu alimente şi cărţi de rugăciune.

Mai amintim faptul că Parohia „Dimitrie Cantemir“ din Galaţi a fost înfiinţată la data de 1 februarie 2009. Tânăra parohie gălăţeană a primit ocrotirea spirituală a Sfântului Cuvios Părinte Dimitrie cel Nou de la Basarabi. Slujbele s-au ținut inițiat într-un cort militar, dar din 2016 s-a început construirea unui mic lăcaș de cult, din materiale ușoare, în 2017 fiind oficiată slujba de sfințire a Altarului.

Cei aproximativ 1.000 de credincioşi ai acestei parohii, dintre care aproximativ 300 sunt copii, se bucură de lăcaşul de cult aflat în apropierea locuinţelor lor, unde ei se roagă şi primesc îndrumarea sufletească și duhovnicească a preotului Daniel Bejan.

Citit 932 ori Ultima modificare Duminică, 10 Martie 2024 19:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.