8,2 milioane de lei pentru cadastru în 52 de UAT-uri gălățene

8,2 milioane de lei pentru cadastru în 52 de UAT-uri gălățene
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Galați anunță, printr-un comunicat de presă, că va încheia contracte de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale cu toate cele 52 de unități administrativ-teritoriale (UAT) eligibile. Cele 52 de localități care și-au exprimat intenția de a accesa fondurile puse la dispoziție de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) au solicitat, în total, 8.220.000 de lei. Lucrările de cadastru general sunt gratuite pentru cetățeni și se desfășoară în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF), precizează instituția.

Primarii interesați să înceapă sau să continue lucrările de cadastru general pe sectoare cadastrale pot încheia deja contracte de finanțare cu OCPI Galați, începând din data de 5 martie. Pentru a beneficia de fondurile alocate, UAT-urile care vor semna contracte de finanțare trebuie să găsească prestatori în termen de 60 zile de la data semnării contractului de finanțare, potrivit comunicatului.

În cadrul celei de-a zecea etape de finanțare, fiecare UAT eligibil poate primi până la 160.000 de lei pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Deschiderea cărților funciare este gratuită pentru cetățeni, fondurile necesare fiind asigurate din veniturile proprii ale ANCPI, prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Galați.

În prezent, din totalul de 65 de UAT-uri gălățene, au fost cadastrate în proporție de sută la sută cinci comune (Matca, Valea Mărului, Băleni, Vârlezi, Frumușița), iar în alte 60 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT (Munteni, Ivești, Liești, Independența, Șendreni, Barcea, Berești-Meria, Vânători), cât și pe sectoare cadastrale.

PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene nerambursabile, dar și din bugetul local al primăriilor.

Citit 767 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Martie 2024 22:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.