300 de poștași gălățeni, în grevă de avertisment

300 de poștași gălățeni,  în grevă de avertisment
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Aproximativ 300 de angajați din județul Galați ai Poștei Române au participat, miercuri dimineață, la greva de avertisment de două ore declanșată la nivel național. Activitatea s-a oprit complet de la 8,00 la 10,00 în aproape 90 la sută din oficiile poștale din orașele Galați și Tecuci, precum și la mai multe subunități din județ. 

Nu s-a ieșit în stradă în intervalul celor două ore, cei mai mulți dintre poștașii gălățeni rămânând în interior, cu pancarte. Au fost și cazuri în care protestatarii au ieșit în fața sediilor sau în curtea acestora, cum s-a întâmplat la oficiul de lângă Gara CFR.

Greva de avertisment de miercuri a fost primul episod al campaniei „Poștașii nu mai vor să fie săracii României! Stop abuzurilor din Poșta Română!”, organizată de Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România (SLPR), membru al Blocului Național Sindical (BNS). Conform sindicaliștilor, peste două treimi dintre poștași au venituri la nivelul salariului minim.

Principalele revendicări ale BNS și SLPR în cadrul acestei campanii de protest vizează o creștere salarială de 400 de lei net pentru toți angajații Poștei Române și o majorare a sporurilor de loialitate cu valori cuprinse între 5 și 10%.

Citit 1688 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Martie 2024 17:04

1 comentariu

  • postat de marr
    Vineri, 22 Martie 2024 00:29
    86.124.202.***
    Dati-le banii la oameni , politicieni vicleni . Postasii bat toate drumurile si coclaurile sa aduca la oameni pensiile/scrisori-facturi . Cand va imparteau pliantele electorale , la toate casele/cutiile postale , era bun , nu ?!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.