„Basarabia, sfântă icoană în inimi de români purtată”

„Basarabia, sfântă icoană în inimi de români purtată”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Împlinirea a 106 ani de la semnarea actului Unirii Basarabiei cu Regatul României, pe 27 martie 2024, a constituit un prilej pentru Asociația Obștească "Luceafărul Răutului", din comuna Gura Camencii, raionul Florești, Republica Moldova, să organizeze în parteneriat cu Școala Gimnazială Româno-Britanică din municipiul Galați și Asociația Națională Cultul Eroilor "Regina Maria" - Filiala Judeţeană Galaţi, activități cultural-istorice sub egida "Basarabia, sfântă icoană în inimi de români purtată", manifestare aflată la ediția a doua. Elevii au conturat spiritul viu al activității, demonstrând prin recitalurile de poezii născute din dragostea fierbinte pentru tot ce este românesc, prin cântecele care promovează conștiința unității spațiului cultural românesc și prin jocurile de rol, dragostea de neam și de patrie.

"Unirea Basarabiei cu România reprezintă primul fapt de mare semnificaţie istorică şi identitară a românilor basarabeni, primul semnal al evenimentelor care au făurit România Mare. Ziua de 27 martie 1918 este una dintre cele mai importante din istoria poporului român. Este obligaţia noastră, a celor care astăzi răspundem în faţa românilor, de a demonstra că preţuim valorile româneşti de veacuri şi pe cei care ni le-au lăsat moştenire", ne-a spus prof. Liliana Tcaciuc, de la Școala Româno-Britanică, organizatoarea evenimentului.

Citit 608 ori Ultima modificare Marți, 02 Aprilie 2024 10:21

1 comentariu

  • postat de națâonalistu
    Marți, 02 Aprilie 2024 11:07
    128.127.117.***
    Mda.Se vorbește mult despre unirea basarabiei cu românia.La noi.In țara.Dar aud o amestecătură de limbă moldovenească pe jumătate rusească care spun că so lăsăm mai moale cu unirea fiindcă istoric vorbind moldova ar fi rusească.Acu intreb?Câți din ei vor unire,și câti au altă părere?
    1
    1

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro