Din septembrie vom obține on-line duplicate pentru documente de stare civilă

Din septembrie vom obține on-line duplicate pentru documente de stare civilă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

La Galați se derulează, potrivit Consiliului Judeţean, un proiect de digitalizare a arhivelor de stare civilă, implementat la nivel național. Serviciul prin care acest proiect prinde viață virtuală la Galați este Direcția Județeană a Evidenței Populației, care anunță cu această ocazie că a terminat deja operațiunea.

Introducerea noului serviciu presupune scanarea a aproape 78 de milioane de documente, din anul 1921 până în prezent, din care mai sunt de scanat doar opt milioane, până la mijlocul lunii septembrie, când serviciul va fi funcțional.

Prin intermediul acestuia, orice cetățean care are acest drept, va putea solicita eliberarea on-line a unui duplicat, din orice punct al globului s-ar afla.

S-au ales cele mai solicitate documente pentru a fi digitalizate, respectiv cele de naștere, deces și de stare civilă.

În linii mari, pentru accesarea noii facilități informatice va fi nevoie de crearea unui cont personal care va fi validat de specialiști, pentru a se evita ca persoane neautorizate să beneficieze de aceste informații.  

Până la terminarea scanării în toată țara, se vor da publicității toate instrucțiunile detaliate de accesare a acestui serviciu, care ne va scuti de tot disconfortul de a merge personal la Oficiul de Stare Civilă pentru depunerea solicitării și de a reveni după un interval de timp nu întotdeauna scurt, sau de cheltuieli și timp irosite cu împuternicirile notariale pentru românii care locuiesc peste hotare, în toată lumea.

Citit 945 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Aprilie 2024 06:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.