Ajutor pentru suferinzi, sub semnul Sfintei Cruci

Ajutor pentru suferinzi, sub semnul Sfintei Cruci
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Duminica Sfintei Cruci a fost şi în acest an, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, prilej sporit de rugăciune şi de filantropie. La îndemnul Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, preoţii de caritate din unităţile medicale au mers în mai multe spitale din eparhie pentru a-i împărtăşi pe bolnavii nedeplasabili şi a le oferi daruri.

"La Galaţi, ierarhul Dunării de Jos, împreună cu soborul de clerici a adus la Catedrala Arhiepiscopală, înainte de oficierea Sfintei Liturghii, racla ce adăposteşte o părticică din lemnul Sfintei Cruci, din patrimoniul sacru al Reşedinţei arhiepiscopale. Acest odor de mare preţ a fost adus în cadrul unei procesiuni solemne şi apoi aşezat spre venerare în pronaosul catedralei gălăţene. În continuare, ierarhul Dunării de Jos, înconjurat de soborul de preoţi şi diaconi, a săvârşit rânduiala specială de scoatere a sfintei cruci spre închinare şi a oficiat Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare", informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Marcu, în care se vorbește despre lepădarea de sine, asumarea crucii și urmarea lui Hristos pentru dobândirea mântuirii.

Cu prilejul acestei duminici, ca şi în anii precedenţi, după Sfânta Liturghie, în Arhiepiscopia Dunării de Jos, preoţii slujitori, membrii organismelor parohiale şi tinerii voluntari au organizat acţiuni social-filantropice în cadrul unor instituţii sociale - aziluri de bătrâni, spitale, cămine de copii, penitenciare.

O astfel de acţiune s-a desfăşurat şi la Căminul pentru Persoane Vârstnice "Sfântul Ierarh Spiridon" din Galaţi. Vârstnicii au fost binecuvântaţi, încurajaţi şi alinaţi în greutăţile şi suferinţele lor de preoţii gălăţeni şi reprezentanţii acestei instituţii sociale, oferindu-le cu acest prilej şi câteva lucruri necesare de zi cu zi, precum produse de igienă personală şi alte daruri.

De asemenea, cadrele medicale şi bolnavii internaţi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Sfânta Cuvioasă Parascheva" din Galaţi au primit vizita preoţilor din cercul misionar nr. 1 al protopopiatului Galaţi. Acţiunea de sprijinire a acestei unităţi medicale şi a bolnavilor de aici a constat în oferirea de produse igienico-sanitare, alimente şi aparatură medicală.

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, activităţile de sprijinire a semenilor nevoiaşi, dar şi a celor aflaţi în unităţile medicale şi în centrele sociale vor continua și în perioada următoare.

Citit 581 ori Ultima modificare Marți, 09 Aprilie 2024 10:28

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro