Sute de elevi din Galați, la Olimpiada Școlară de Religie

Sute de elevi din Galați, la Olimpiada Școlară de Religie
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În cadrul Programului Naţional al Olimpiadelor Şcolare, Inspectoratele Judeţene Galaţi şi Brǎila, în parteneriat cu Arhiepiscopia Dunării de Jos, au desfăşurat, săptămâna trecută, etapa judeţeanǎ a Olimpiadei de Religie, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Probele de concurs au fost organizate pentru elevii de la clasele de gimnaziu şi pentru cei de la clasele de liceu, cu alocarea unui timp de trei ore pentru rezolvarea subiectelor.

La Galaţi, concursul s-a desfăşurat la Seminarul Teologic Ortodox ”Sf. Andrei” şi a reunit 460 de elevi competitori de la şcolile din cuprinsul judeţului Galaţi.

”Evenimentul a debutat în capela acestei unităţi şcolare cu oficirea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în prezenţa inspectorului şcolar de la disciplina Religie, a unor slujitori din administraţia eparhială, a cadrelor didactice şi a elevilor de la olimpiadă.

După slujbă, Înaltpreasfinţia Sa i-a binecuvântat pe elevii participanţi şi a adresat aprecieri întregului corp profesoral şi îndrumătorilor acestor tineri pentru exemplara implicare şi organizare a concursului naţional în cadrul acestei etape judeţene. Chiriarhul Dunării de Jos a trecut pe la sălile de concurs pentru a-i încuraja pe tinerii participanţi şi pentru a le oferi acestora cărţi de rugăciune, iconiţe şi alte daruri.

Această olimpiadă constituie un bun prilej de a evidenţia activităţile elevilor şi participarea activă a lor la disciplina Religie, precum şi implicarea exemplară a profesorilor de specialitate în procesul didactic şi instructiv-educativ”, se precizează într-un comunicat al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Subiectele pe care elevii le-au tratat au fost elaborate de către o comisie de profesori metodişti, pe baza programei anuale de studiu, şi au vizat atât conţinutul disciplinei Religie, pentru nivelele de clasǎ V-XII, dar au avut şi menirea de a pune în valoare capacitǎţile de creativitate, sintezǎ şi actualizare, în contextul societǎţii moderne, privind cunoştinţele dobândite de elevi la disciplina Religie.

Comisiile de evaluare au fost alcǎtuite conform Metodologiei, din profesori de Religie cu gradele didactice I şi II în învăţământ, din cele douǎ judeţe.

Primii opt clasaţi, din fiecare judeţ, vor participa la etapa naţionalǎ a Olimpiadei care se va desfăşura în acest an, în perioada 8-12 mai, la Focşani, judeţul Vrancea, pentru elevii de gimnaziu, şi la Piatra Neamţ, judeţul Neamţ, pentru elevii de liceu.

Citit 787 ori Ultima modificare Marți, 16 Aprilie 2024 12:47

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro