Campionatul școlar de fotbal de la Ghidigeni

Campionatul școlar de fotbal de la Ghidigeni
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În localitatea Ghidigeni s-a desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, ediţia a 9-a a Campionatului şcolar de fotbal „Tinereţe şi credinţă”, organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

”Este deja o tradiţie ca în fiecare primăvară să se desfăşoare această întrecere de fotbal, rezervată copiilor din ciclul gimnazial, băieţi şi fete, din cuprinsul protopopiatului Nicoreşti. Activitatea sportivă a fost organizată de Protoieria Nicoreşti în colaborare cu Şcoala Gimnazială şi primăria din localitatea Ghidigeni. La manifestarea sportivă au participat copii din parohiile: Buciumeni, Ţepu, Cosmeşti, Poşta Berheci, Ghidigeni, Brăhăşeşti, Tălpigi, Hânţeşti-Vizureşti, Tecucel, Poiana, Slobozia Corni şi Toflea.

Evenimentul a debutat în biserica parohială din Ghidigeni cu rostirea de rugăciuni şi a continuat pe terenul de sport din comuna gălăţeană.

Prin implicarea preoţilor şi a cadrelor didactice au fost prezenţi la competiţia sportivă, peste 200 de copii, grupaţi în 16 echipe de fotbal. Pe lângă echipele formate au venit şi alţi copii din satele sus-menţionate pentru a-şi susţine favoriţii”, se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunărea de Jos.

În cuprinsul protopopiatului Nicoreşti sunt numai parohii rurale, iar scopul competiţiei a fost acela de a promova tinerii din satul românesc, dar şi de exprimare a toleranţei, diversităţii culturale şi a respectului reciproc pentru buna convieţuire a tuturor cetăţenilor, indiferent de apartenenţa etnică.

La final, toate echipele au fost premiate cu diplome, cupe, medalii, iconiţe, revista „Călăuza ortodoxă“ a Eparhiei Dunării de Jos şi dulciuri în valoare de 5.000 lei, toate oferite de Protoieria Nicoreşti şi Primăria Ghidigeni.

Citit 712 ori Ultima modificare Marți, 16 Aprilie 2024 19:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.