Binecuvântare pentru slujire la schitul din comuna Frumușița

Binecuvântare pentru slujire la schitul din comuna Frumușița
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a binecuvântat duminică, 28 aprilie 2024, lucrările de zidire și de amenajare realizate la Schitul "Acoperământul Maicii Domnului şi Sfântul Ierarh Luca al Crimeii", situat în apropierea municipiului Galaţi.

"Întregul ansamblu monahal s-a ridicat prin contribuţia Mănăstirii "Naşterea Maicii Domnului" Cudalbi, pe un teren situat în extravilanul comunei Frumuşiţa, donat de către o familie de credincioși din Bucureşti. Chiriarhul Dunării de Jos a binecuvântat cu agheasmă noul lăcaş de cult şi a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a explicat semnificaţia Praznicului Floriilor. Ierarhul locului a apreciat jertfa, implicarea şi lucrarea deosebită îmbinate armonios în această nouă vatră monahală din Câmpia Covurluiului. La eveniment au fost prezenți preoți, monahii, autorităţi locale, copii și credincioşi din parohiile învecinate. La final, chiriarhul Dunării de Jos i-a binecuvântat pe toţi credincioşii prezenţi, a oferit daruri copiilor şi a vizitat lucrările aflate în desfăşurare pe şantierul noului schit", se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Până în prezent, cu sprijinul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi strădania maicii stareţe, stavrofora Mariani Popa, au fost realizate drumul de acces către schit şi alimentarea cu apă, lucrările pentru sistematizarea şi amenajarea curţii interioare şi alimentarea cu energie electrică, au fost ridicate biserica mare şi un paraclis de vară. În continuare se realizează lucrări ample la celelalte clădiri din incinta ansamblului monahal.

 

Citit 1003 ori Ultima modificare Marți, 30 Aprilie 2024 18:23

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro