Cozonac și ouă roșii, împărțite de Paștele Blajinilor

Cozonac și ouă roșii,  împărțite de Paștele Blajinilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În toate bisericile şi cimitirele din Eparhia Dunării de Jos, de Paştele Blajinilor, preoţii i-au pomenit, luni, pe cei trecuţi la cele veşnice şi s-au împărțit cozonac şi ouă roşii

Mulți dintre gălățeni au mers încă de duminică în cimitire pentru a împărți pachete cu bucate în amintirea celor care nu mai sunt printre noi.

În acest context, amintim că, în a doua duminică după Sfintele Paști, cunoscută drept Duminica Tomii, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galaţi, în prezenţa a numeroşi credincioşi din urbea de la Dunăre.

”În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a tâlcuit pericopa evanghelică de la Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan, în care se relatează despre momentul confirmării adevărului Învierii de către Însuşi Domnul Hristos prin Sfântul Apostol Toma care a fost încredinţat prin atingerea de rănile Mântuitorului Hristos.

Înaltpreasfinţia Sa a vorbit şi despre tradiţia pomenirii celor adormiţi care începe din această duminică şi se continuă îndeosebi în următoarea zi (luni – n.r.) în toate bisericile şi cimitirele din Eparhia Dunării de Jos, unde preoţii îi pomenesc pe cei trecuţi la cele veşnice, iar credincioşii împart cozonac şi ouă roşii.

După Sfânta Liturghie, ierarhul locului a săvârşit un parastas pentru toţi ierarhii Dunării de Jos, adormiţi în Domnul. Între cei pomeniţi au fost mitropoliţii Proilaviei, precum şi marele Episcop Melchisedec Ştefănescu, erudit dascăl al istoriei şi culturii româneşti, şi vrednicul Arhiepiscop dr. Antim Nica al Dunării de Jos, trecut la cele veşnice în anul 1994, chiar în ziua de Înviere”, se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În cimitirele gălăţene, protoiereul de Galaţi împreună cu clericii din municipiu au mers la mormintele celor adormiţi, pentru a-i pomeni prin rugăciune şi milostenie pe cei mutaţi din lumea aceasta către veşnicie.

Citit 1207 ori Ultima modificare Luni, 13 Mai 2024 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.