Tur ciclist și cros la Berești

Tur ciclist și cros la Berești
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Pe 18 mai a avut loc evenimentul ciclo-turistic ”Gal Bike Fest” și o alergare pe șapte kilometri, organizate de GAL Covurlui cu ajutorul Asociației ”Mausbike” Galați. Punctul de plecare a fost la Berești, deasupra tunelului, al doilea cel mai lung din țară. S-au făcut popasuri de hidratare la Vinderei și la Mănăstirea Grăjdeni, unde s-a luat și masa de prânz. Au participat iubitori ai sportului din Galați, Brăila, Tulcea, București, Vaslui.

”Evenimentul a fost un succes. Au participat 85 de bicicliști și zece alergători de cros printre care și eu, ca organizatoare, care am și supravegheat-o. Startul s-a dat cu o întârziere de 40 de minute din cauza ploii. Nu au fost accidentări, nici abandonuri, toată lumea a finalizat traseul. A fost o acțiune  de promovare a unui mod de viață sănătos. Nu au fost spectatori. Practic, toată lumea a participat. Dintr-o familie am avut, de exemplu, soțul cu bicicleta, iar soția la cros. Până și copiii au participat. Am fost asistați de Asociația pentru Salvare, Recuperare și Ajutor Umanitar Galați - SRAU, și ne-a vizitat un echipaj al Poliției din Berești. Am oferit participanților șase biciclete de care au fost foarte mulțumiți. Ceilalți au venit cu ele. Am ajuns cu bine la sfârșit.

Toată lumea a primit diplome și medalii. Am filmat și cu drona, și cu aparatul. Participanții ne-au sugerat să nu așteptăm până la anul pentru ediția a treia. Astfel că e posibil să mai organizăm un astfel de  eveniment la toamnă, dar încă nu am stabilit nimic. La final, Manole Dumbravă, un producător local, a gătit pentru toți participanții, inclusiv pentru copii, un ceaun de gulaș, iar un pomicultor local, Livada Radu & Irina, a oferit cireșe din livada proprie”, ne-a povestit din partea GAL Covurlui, Veronica Dumbravă, implicată în asociație din 2016.

Asociația a fost înființată în 2013, de Cezar Capotă, împreună cu un grup mai restrâns. 

Din parteneriatul GAL fac parte 16 UAT-uri, 3 din județul Vaslui și 13 din Galați. În total sunt 65 de membri, adică cei 16 publici + ONG-uri + mediul privat.

Citit 1312 ori Ultima modificare Marți, 21 Mai 2024 19:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.