Un singur beneficiar gălățean folosește platforma de tichete ANOFM

Un singur beneficiar gălățean folosește platforma de tichete ANOFM
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Lansată pe 23 aprilie, platforma tichete.anofm.ro de evidență a activităților casnice nu are impactul sperat de autorități. Cel puțin, nu în Galați, unde un singur beneficiar a cumpărat tichete electronice, cu care a plătit un singur prestator. Prin intermediul acestor tichete, persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activități casnice, iar prestatorii beneficiază de drepturi pe care le au și angajații, deoarece tichetele valorice sunt purtătoare de beneficii de asigurări sociale și de sănătate.

Conform datelor furnizate "Vieții libere" de AJOFM Galați, la data de 18 iunie, pe platforma de tichete a ANOFM erau înregistrați 22 de beneficiari, 31 de prestatori și un angajator. În cele două luni scurse de la lansarea platformei online, s-au achiziționat 334 de tichete electronice (câte 167 în luna mai și, respectiv, iunie, în sumă de câte 2.505 lei) și tot atâtea au fost răscumpărate.

"Tichetele au fost achiziționate de un singur beneficiar, care a remunerat același prestator, în activități de curățenie/ igienizare locuință", potrivit AJOFM Galați.

Citit 2050 ori Ultima modificare Joi, 20 Iunie 2024 16:04

1 comentariu

 • postat de Emil Popa
  Vineri, 21 Iunie 2024 22:18
  109.136.119.***
  În Belgia sistemul este foarte bine pus la punct și multă lume îl folosește. La Bruxelles sunt câteva firme românești care furnizează personal de curățenie pentru români. Angajatele provin din România și Moldova și practic acum este greu să găsești un interval săptămânal liber.
  0
  0

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro